Силна буря и проливни дъждове нанесоха огромни щети на морските

...
Силна буря и проливни дъждове нанесоха огромни щети на морските
Коментари Харесай

Дъждовете съсипаха любими наши плажове

Силна стихия и проливни дъждове нанесоха големи вреди на морските плажове " Созопол - централен " и " Хармани ". Снощната стихия траяла повече от час аргументи жестоки провали и на двете пясъчни линии. Пороят е образувал големи канали и коловози по двата най-атрактивни плажа по южното Черноморие, алармира концесионерът.

Жестоко обиден от наводнението е " Хармани ". Там по-голяма част от пясъка е отвеян в морето. " Необходими са незабавни ограничения за запазването на линиите, защото много пясък е отвеян в морето. " Ауто фактор ", в качеството си на концесионер, ще направи всичко належащо, с цел да в профил всички вреди и да възвърне напълно пясъчните линии. Проблемът обаче с градската инфраструктурата остава неуреден и при последващи дъждове обстановката ще се повтори. За следващ път ще вложим големи средства и сили с цел да възстановим изцяло двете линии, да ги приведем в безупречно положение, в каквото бяха до преди часове. Отправяме апел към способените институции да вземат незабавни ограничения, тъй че казусът с наводненията в Созопол да бъде съществено решен ", разяснява концесионерът на " Созопол - централен " и " Хармани " Кирил Спасов.

Той изясни, че плажовете в Созопол са най-уязвими и се повреждат съществено при всеки изобилен дъжд, защото се намират в най-ниската точка на града, през която минава водосборът.

" Дъждовните води от улиците се изливат с голяма мощ надолу към линиите и отнасят пясъка в морето. Това се случва по няколко пъти всяка пролет и есен. Тази година сме в сходна тежка и сериозна обстановка за трети път, което ни коства съществени финансови средства. В тези сложни времена и в интервал на рецесия да възвръщаме по няколко пъти в година плажните линии към този момент е непостижимо ", изясни Спасов. Той добави, че е подготвил писма до Министерството на туризма, Община Созопол, с които уведомява, че ще употребява нужния запас за премахване на вредите във време, в което да не се пречи на плажуващите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР