Силите за сигурност, верни на президента Николас Мадуро, обградиха и

...
Силите за сигурност, верни на президента Николас Мадуро, обградиха и
Коментари Харесай

Венецуелските власти затвориха офиса на Гуайдо

Силите за сигурност, правилни на президента Николас Мадуро, обкръжиха и затвориха постройката с офисите на опозиционния народен представител Хуан Гуайдо, приет за президент от десетки страни. Последният е в Лондон на интернационална обиколка, целяща да набере поддръжка за събаряне на венецуелския социалистически водач, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Маскирани чиновници на елитни полицейски елементи блокираха входовете на постройката и отделиха улицата начело с колите си. Не е ясно дали служителите на реда са влезнали в офиса на самия Гуайдо, който се обитава на третия етаж на постройката. Депутати от обединението му, които се бяха събрали на тротоара начело, обявиха, че в постройката няма никакви техни представители и по тази причина няма кой да каже какво се случва вътре. Депутатите обаче споделиха, че съгласно тях обискът на полицейските чиновници е противозаконен.

" Това е произволът на режима ", сподели народен представител Мануела Боливар пред постройката. " И за какво? Защото краткотрайният президент Гуайдо е на интернационална обиколка ", добави тя.

За обиска заяви и самият Гуайдо в Туитър, съобщи ТАСС. " Страхлива тирания! Докато аз съм в чужбина, събирайки поддръжка за справяне с нещастието, с която се сблъсква венецуелският народ, те (властите) работят без никакъв позор: похищават депутата Исмаел Леон и обискират нашия офис ", написа той.

По-рано венецуелската опозиционна партия " Народна воля " заяви, че нейният представител, депутатът Исмаел Леон, е бил отвлечен. Партията му упрекна за това президента Мадуро и министъра на информацията Хорхе Родригес. Адвокатът на депутата съобщи, че клиентът му се намира в щабквартирата на националното разузнаване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР