Силите за сигурност, верни на президента Николас Мадуро, обградиха и

...
Силите за сигурност, верни на президента Николас Мадуро, обградиха и
Коментари Харесай

Венецуелската полиция затвори офиса на Гуайдо

Силите за сигурност, правилни на президента Николас Мадуро, обкръжиха и затвориха постройката с офисите на опозиционния народен представител Хуан Гуайдо.

Последният е в Лондон на интернационална обиколка, целяща да набере поддръжка за събаряне на венецуелския социалистически водач, съобщи Българска телеграфна агенция, позозвавайки се на АП. Маскирани чиновници на елитни полицейски елементи блокираха входовете на постройката и отделиха улицата начело с колите си. Не е ясно дали служителите на реда са влезнали в офиса на самия Гуайдо, който се обитава на третия етаж на постройката. Депутати от обединението му, които се бяха събрали на тротоара начело, обявиха, че в постройката няма никакви техни представители и по тази причина няма кой да каже какво се случва вътре. Депутатите обаче споделиха, че съгласно тях обискът на полицейските чиновници е противозаконен.

Хуан Гуайдо се закле като ръководител на Народното събрание на Венецуела

"Това е произволът на режима ", сподели народен представител Мануела Боливар пред постройката. "И за какво? Защото краткотрайният президент Гуайдо е на интернационална обиколка ", добави тя. За обиска заяви и самият Гуайдо в Туитър, съобщи ТАСС. "Страхлива тирания! Докато аз съм в чужбина, събирайки поддръжка за справяне с нещастието, с която се сблъсква венецуелският народ, те (властите) работят без никакъв позор: похищават депутата Исмаел Леон и обискират нашия офис ", написа той.

Лидерът на опозицията във Венецуела изключва опцията за обновяване на разговора с Мадуро

По-рано венецуелската опозиционна партия "Народна воля " заяви, че нейният представител, депутатът Исмаел Леон, е бил отвлечен. Партията му упрекна за това президента Мадуро и министъра на информацията Хорхе Родригес. Адвокатът на депутата съобщи, че клиентът му се намира в щабквартирата на националното разузнаване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР