Силите за сигурност в Истанбул са започнали на разсъмване най-мащабната

...
Силите за сигурност в Истанбул са започнали на разсъмване най-мащабната
Коментари Харесай

Рекорден брой арести при акция срещу престъпността в Истанбул

Силите за сигурност в Истанбул са почнали призори най-мащабната си акция напоследък против престъпността в мегаполиса, заяви Българска телеграфна агенция.

Акцията е почнала в два часа след среднощ. В нея са взели участие 1 650 служители на реда с общо 798 екипа. Обискирани са били 2 617 адреса. Акцията е била ръководена от шефа на Истанбулската дирекция по сигурността Мустафа Чалъшкан.

За 12 часа са били арестувани 903 души, оповестиха управляващите, съгласно които това е самобитен връх.

Преди акцията с прокуратурата са били конкретизирани лицата с издадени присъди и такива, които са избягали от пандизите. Сред задържаните имало лица с одобрени 20-,10- и 5-годишни присъди, които били търсени от полицията. Задържани са лица, които били търсени за убийства, изнасилвания, присъединяване в терористични акции и други закононарушения.

От Дирекцията по сигурността на Истанбул оповестиха, че по отношение на новогодишните празници в мегаполиса се не разрешава влизането на камиони от всевъзможен тип тонаж, ТИР-ове, цистерни, циментовози, бетонобъркачки, пренасящи артикули коли в регионите Саръйер, Шишли, Бешикташ, Бейоглу, Фатих, Бакъркьой - в европейската част на Истанбул, и Кадъкьой, който се намира на азиатския бряг.

Забраната влиза в действие в понеделник, 31.12.2018 година, от 8.00 часа и ще работи до 8.00 часа на 01.01.2019 година

В посочените региони се възнамерява организирането на новогодишни тържества навън.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР