Силите за сигурност са убили днес най-малко 14 протестиращи в

...
Силите за сигурност са убили днес най-малко 14 протестиращи в
Коментари Харесай

Най-малко 17 убити при протести в Мианмар днес

Силите за сигурност са умъртвили през днешния ден минимум 14 протестиращи в оскъдно, индустриално предградие на най-големия град в Мианмар - Янгон. В региона бе въведено военно състояние, съобщи Ройтерс, базирайки се на локални медии.

Още най-малко трима души починаха през един от най-кървавите дни от началото на митингите против военния прелом в страната на 1 февруари. Сред жертвите е и един служител на реда.

Броят на убитите от началото на демонстрациите приближава 100. Над 2100 индивида са били арестувани по данни на деятели от през вчерашния ден.

Посолството на Китай в Мианмар в това време прикани управляващите да защитят китайската благосъстоятелност и жители в страната, откакто две финансирани от Китай заводи за облекла са били подпалени от незнайни нападатели.

Няколко индивида, измежду които китайски жители, са били ранени.

Протестите в Мианмар навлязоха в шестата си седмица, откакто боен прелом смъкна от власт цивилното държавно управление, ръководено де факто от историческата лидерка на продемократичното придвижване в страната Аун Сан Су Чжи. Икономиката на тази страна в Югоизточна Азия бе парализирана от стачки на съперници на хунтата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР