Силите за отбрана на Украйна поразиха команден пункт на руските

...
Силите за отбрана на Украйна поразиха команден пункт на руските
Коментари Харесай

ВСУ поразиха руски команден пункт край Мариупол, десетки окупатори са ликвидирани, над 100 са ранени

Силите за защита на Украйна поразиха команден пункт на съветските войски в село Юривка, покрай краткотрайно окупирания Мариупол в Донецка област, заяви Управлението за стратегически връзки на Въоръжените сили на Украйна.

Ударът е нанесен към 11 часа тази заран.Уточнява се, че окупаторите са били дислоцирани в лагер " Волна ".

Говорителят на Украинската доброволческа войска " Юг " Серхий Братчук заяви, че са се чули гърмежи и че десетки окупатори са премахнати.

По-рано за две попадения в командния пункт на окупаторите заяви съветникът на законния кмет на Мариупол Петро Андрющенко.По негови данни, при първото е изумен стадионът на „ Волна “, където руснаците са разположили ремонтна база след предходния гърмеж в Юривка. Второто попадение непосредствено е поразило казармите. По думите на Андрющенко, телата на починалите към момента не са извозени, мястото остава отцепено.

" В Мариупол към този момент докараха 50 тежко ранени окупатори от Юривка, двама от тях към този момент минаха в положение " добър руснак “. Останалите имат всички шансове до сутринта да също да се озоват на палубата на крайцера " Москва ". Мангуш – хирургията е цялостна с ранени от Юривка. " – разяснява Андрющенко, представен от Гордон.

Той добавя, че главната част от ранените е ориентирана към Донецк. Съдейки по броя на рейсовете, с които е осъществена здравната евакуация, ранените са над 100, показва съветникът на кмета.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР