Силите за отбрана на Израел (СОИ) подсилиха контингента си около

...
Силите за отбрана на Израел (СОИ) подсилиха контингента си около
Коментари Харесай

Израел увеличава военния си контингент до Ивицата Газа, Палестина отправи предупреждение

Силите за защита на Израел (СОИ) укрепиха контингента си към Ивицата Газа, с цел да предотвратят навлизане на ислямистки бойци на територията на еврейската страна, написа електронното издание на The Jerusalem Post.
През тази седмица спорът сред Израел и Палестина ескалира, като близо 400 ракети бяха изстреляни от крайбрежния анклав в нощта против вторник,
„ Ние сме по средата на процеса за концентриране на повече жива мощ, бронирани и други елементи наоколо до Ивицата Газа и активизираме запаси за интервенции на „ Железния купол “ и Командването на домашния фронт “, е декларирал представителят на СОИ бригаден военачалник Ронен Манелис.
Все отново той уточни, че евакуацията на обитаемоте места по границата с Ивицата Газа към момента не е нужна.
Според информацията, „ оперативните решения са взети “ от политиците и СОИ са получили зелена светлина през нощта против вторник да продължат да нанасят удари по цели в палестинския анклав.
Военните са дали информация, че са блъснали повече 150 цели на „ Хамас “ и „ Ислямски джихад “, в това число и по някогашния хотел „ ал Амал “, който, съгласно СОИ, се употребява щаб на службата за вътрешна сигурност на „ Хамас “.
Висшестоящ офицер от Военновъздушните сили на Израел е декларирал пред публицистите, че Военновъздушни сили са нанесли „ съществени “ удари по ислямистките групировки в конфликтната зона.
„ Осигурихме евакуирането на постройките и техните покрайнини. Това е фрапантно, доста и фундаментално друго от предишното. Натискът върху врага е голям. Когато той се разсъни сутринта и види какво е ударено, към този момент напълно ясно осъзнава, че заплаща висока цена.
„ Нашите самолети са въоръжени и са над Газа. Готови сме за всеки сюжет “, добави той.
Според известията, 11 ислямистки бойци са убити след началото на ударите в понеделник.
Спасителната работа Маген Давид Адом оповестява за 53-а израелски жители, които са получили пострадвания в следствие от ударите, а двама от тях са в сериозно положение (войник от СОИ и 60-годишна жена).
Изданието напомня, че ракетните баражи пристигнаха след смъртоносни удари на СОИ в град Хан Юнис, Южна Газа, в нощта през понеделник.
Говорителят на Хамас Абу Обейда предизвести, че в случай че Израел не спре с ударите си, обсегът на ракетите ще бъде повишен до градовете Беершева и Ашкелон.
„ Фракциите от общия команден център на опозиция организират съществени диалози за увеличението на обсега на ракетите. Ашкелон е единствено началото. Общо един милион ционисти ще бъдат в обсега на нашите удари, в случай че ционисткият зложелател реши да продължи експанзията “, изясни той.
Думите на представителя на „ Ислямски джихад “ се припокриват с посланието на „ Хамас “, отбелзва Jpost. Групировката желае „ окупаторите и техните другари да знаят, че животите на нашите синове си имат цена “.
Според информация от високопоставени публични лица от египетското разузнаване, те се пробват да договорят помирение на последната ескалация, която слага под опасност очакванията, че Израел и „ Хамас “ могат да реализират продължително преустановяване на огъня с посредничеството на Египет и Организация на обединените нации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР