Силите, свързани с частната военна компания (ЧВК) Вагнер, продължават да

...
Силите, свързани с частната военна компания (ЧВК) Вагнер, продължават да
Коментари Харесай

Politico: Вагнеровци все още контролират по-голяма част от Бахмут

Силите, свързани с частната военна компания (ЧВК) " Вагнер, не престават да управляват по-голямата част от територията в източния украински град Бахмут и имат обилни ресурси от муниции макар някои загуби, съгласно двама висши американски чиновници, представени от американския вестник Politico.

През последната седмица Евгений Пригожин, босът на " Вагнер ", се появи в голям брой видеоклипове в обществените медии, - където те водеха борбите през последните месеци, частично тъй като го не разполагали с нужните оръжия и муниции .

Вместо това, сподели Пригожин,. Шефът на " Вагнер ", като сподели в едно видео, че съветското министерство на защитата е дало гаранции, че ще изпрати спомагателни запаси на фронтовата линия. " Ще продължим да настояваме още няколко дни ", сподели той.

Изявленията провокираха необятно публикувани спекулации, че бойците на " Вагнер " може скоро да изоставен изцяло Бахмут, евентуално създавайки опция за нахлуване на украинските сили. Пълното овакантяване на силите на " Вагнер " евентуално ще промени траекторията на войната в източната част на страната , където Русия и Украйна водят боеве в града от месеци и са изгубили хиляди бойци.

В сряда украински публични лица оповестиха, че в покрайнините на града. Но американски чиновници споделиха, че не са видели доказателства, които да допускат, че Вагнер се готви за такова цялостно оттегляне.
 ISW: Украинците нападат в Бахмут
ISW: Украинците нападат в Бахмут

Кремъл кърпи загубите в бойните си елементи

Пригожин от дълго време приказва срещу съветското министерство на защитата, потвърждавайки, че неговите бойци водят борбата на място и че Москва не прави задоволително, с цел да помогне в Бахмут. Американски чиновници споделиха, че неотдавнашните забележки на Пригожин за Бахмут не са достоверни и евентуално имат за цел да провокират реакция от вътрешния защитителен уред на Москва - да принудят Москва да изпрати спомагателни оръжия.

Въпреки изказванията на Пригожион, " Вагнер " продължава да разполага със обилни ресурси от муниции и поддържа надзор над минимум 85 % от Бахмут , споделиха американски чиновници. Един от тях заяи, че макар че силите на " Вагнер " наподобяват непокътнати в Бахмут, към момента е допустимо чеченските сили да се придвижат в града, с цел да оказват помощ.

" Няма да разясняваме театралността на господин Пригожин или политическата опълчване сред него и съветските военни водачи ", сподели представител на Съвета за национална сигурност. " Г-н. Пригожин се е отнасял към своите бойци като към пушечно месо, жертвайки живота им за дребни достижения без забележима стратегическа облага, с цел да се опита да реализира политическите си цели. "

Междувременно Киев и Москва не престават да си разменят удари в Бахмут. Битките са в застой от седмици, като нито една от страните не е постигнала забележителен прогрес. В сряда обаче украински публични лица споделиха, че силите са изтласкали съветска пехотна бригада в югозападните околности на града.

Украинска победа в Бахмут би имала известно алегорично значение, само че западните чиновници посъветваха Киев през последните месеци да не хаби обилни количества запаси за борбата и вместо това да насочи своите оръжия и бойци към идните пролетни и летни офанзиви.
 Би Би Си: Защитниците на Бахмут пестят снаряди
Би Би Си: Защитниците на Бахмут пестят снаряди

Те се притесняват, че западната поддръжка ще отслабне
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР