Силите на Украйна продължават с настъплението си към Мелитопол и

...
Силите на Украйна продължават с настъплението си към Мелитопол и
Коментари Харесай

Украйна обяви, че е отвоювала територии в близост до Мелитопол и Бердянск

Силите на Украйна не престават с настъплението си към Мелитопол и Бердянск в Запорожка област, заяви представителя на генералния щаб на украинските въоръжени сили Андрий Ковальов, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Постигнахме непълен триумф, укрепваме отвоюваните позиции ", написа той в канала в " Телеграм " на Медийния център на украинската войска. 

Ковальов добави, че украинската войска си е възвърнала контрола върху територии наоколо до Мала Токмачка, Роботине и други

Украйна продължава да удържа настъплението на съветските войски в източната част на страната, като край Лиман в Донецка област се водят " изключително тежки сражения ", уточни Ковальов.

Междувременно съветската Федерална работа за сигурност (ФСС) съобщи, че е задържала гражданин на Хабаровския край по обвиняване в държавна измяна. Заподозреният се е опитал  да изпрати средства на украинската войска " чрез криптовалутни принадлежности " за закупуването на дронове, термовизионни камери, муниции и медицински консумативи. 

Ройтерс добавя, че ФСС са арестували и група " саботьори " в следения от съветските сили град Мелитопол. Те са упрекнати в подготовката на опит за ликвидиране на длъжностни лица. Не се оповестява броят на арестуваните, нито имената на хората, които се твърди, че са желали да убият
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР