Силите на украинската противовъздушна отбрана свалиха 73 от близо 100

...
Силите на украинската противовъздушна отбрана свалиха 73 от близо 100
Коментари Харесай

Украинската ПВО свали 73 от над 90 крилати ракети, изстреляни срещу Украйна

Силите на украинската противовъздушна защита смъкнаха 73 от близо 100 крилати ракети, изстреляни от съветските военни при днешния масиран удар против градовете и сериозната инфраструктура на Украйна. Неутрализирани са и 10 ирански дрона.

Командването на украинските Въздушни сили заяви, че окупаторите са изстреляли крилати ракети с въздушно и морско базиране.

За днешната масирана офанзива Русия е употребила 14 самолета-ракетоносци Ту-95 от стратегическата авиация, кораби от черноморския си флот и ирански ударни дронове-камикадзе " Shahed-136/131 ".

" Общо са пуснати над 90 ракети: към 70 крилати ракети Х-101/Х-555 с авиационно базиране от северната част на Каспийско море и от региона на Волгодонск (Ростовска област), както и към 20 ракети " Калибър " с морско базиране от акваторията на Черно море и 10 дрона-камикадзе. " – се споделя в известието.

По предварителни данни, противовъздушната защита е унищожила 73 противников крилати ракети и всички 10 дрона-камикадзе.

Военните акцентират, че врагът продължава да употребява високоточно оръжие против обекти от сериозната инфраструктура на Украйна. При масираната ракетна офанзива са потърпевши и жилищни блокове.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР