Силите на Турция и присъюзните им сирийски бунтовници са поели

...
Силите на Турция и присъюзните им сирийски бунтовници са поели
Коментари Харесай

Турция мачка кюрдите в Сирия, превзе градовете Рас ал Айн и Тел Абяд и магистрала

Силите на Турция и присъюзните им сирийски бунтовници са поели контрола над автомагистрала M4 в Сирия, която се намира на към 30-35 км във вътрешността в сирийската територия, като част от настъплението против кюрдските въоръжени формирования в Североизточна Сирия под наслов " Извор на мир ". Това оповестиха от турското военно министерство, представени от международните информационни организации.

Магистралата е главен път, който върви паралелно с турската граница в Североизточна Сирия. Сирийските демократични сили (СДС) се борят с турските сили и техните съдружници по автомагистралата, прецизираха представители на Съюз на демократичните сили, които са арабско-кюрдска коалиция, водещ детайл в която са кюрдите.

Турската войска и нейните съдружници сирийските бунтовници са завладяли и сирийския пограничен град Тел Абяд, твърди " Ройтерс ".

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи по време на конференция, че те към този момент са поели контрола над град Рас ал Айн.

Турският държавен глава сподели, че двама турски бойци и 16 подкрепяни от Турция сирийски бунтовници са били убити в интервенцията. Деветима души, в това число петима цивилни, са били убити в Рас ал Айн, посочи от своя страна Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида.

Директорът на центъра Рами Абдулрахман съобщи, че въздушен удар е поразил колекция на цивилни, които са пристигнали в Рас ал Айн от град Камишли, с цел да окажат поддръжка на града. Официален представител на Съюз на демократичните сили пък уточни, че " граждански ескорт " е бил нападнат.

Тел Абяд е град, който се намира на сирийско-турската граница и е една от главните цели на турската атака, която стартира в сряда против Съюз на демократичните сили.
Освен това Ердоган настоя, че заканите за налагането на наказания и оръжейно ембарго от западните сили нямало да спрат военната атака на Турция против кюрдските " екстремисти " в Сирия.

" След като започнахме нашата интервенция, сме изправени пред закани като стопански наказания и ембарго върху продажбите на оръжие. Онези, които считат, че могат да накарат Турция да се върне с тези закани, надълбоко бъркат ", акцентира турският държавен глава в тирада, предавана по малкия екран.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР