Силите на САЩ са нанесли няколко въздушни удара в подкрепа

...
Силите на САЩ са нанесли няколко въздушни удара в подкрепа
Коментари Харесай

САЩ нанесоха въздушни удари по талибаните в афганистанската провинция Хелманд

Силите на Съединени американски щати са нанесли няколко въздушни удара в поддръжка на афганистански войски, които били нападнати от талибани в южната провинция Хелманд, заяви представителят на американските военни в Афганистан полковник Сони Легет, представен от Асошиейтед прес.

Легет съобщи, че осъществените напоследък талибански офанзиви в Хелманд са в прорез със подписаното през февруари съглашение сред Съединени американски щати и талибаните и че те подкопават протичащите мирни договаряния сред афганистанските управляващи и талибаните. Той добави, че въздушните удари не нарушават съглашението от февруари.

Легет съобщи, че силите на Съединени американски щати ще продължат да обезпечават поддръжка на афганистанските военни елементи, които са нападани от талибаните.

Говорител на губернатора на провинция Хелманд заяви, че талибаните са почнали координирани офанзиви в разнообразни региони на провинцията през миналата седмица и са разрушили няколко моста над основната автомагистрала на Хелманд, която в този момент е затворена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР