Силите, лоялни към Халифа Хафтар, започнаха ракетни удари на юг

...
Силите, лоялни към Халифа Хафтар, започнаха ракетни удари на юг
Коментари Харесай

В Либия отново възобновиха военните действия

Силите, лоялни към Халифа Хафтар, започнаха ракетни удари на юг от столицата на Либия, съобщи военният представител на приетото от Организация на обединените нации Правителство на националното единодушие.
Мухамад Кунуну съобщи, че районите Салах ал Дин и Рамла на юг от столицата са били ударени от ракети, съобщи БГНЕС.
Лоялните на Хафтар наемни войски, ситуирани в района и дронове, ръководени от Обединените арабски емирства, прелетяха над Триполи, твърди Кунуну. Той сподели, че държавните сили са задоволително мощни да реагират на хафтарските милиции и прикани хората, мигрирали от района, да не се връщат по домовете си до момента в който траят конфликтите.
На 12 януари враждуващите страни в либийския спор оповестиха преустановяване на огъня в отговор на апела на турския президент Реджеп Тайип Ердоган и съветския президент Владимир Путин и се събраха в понеделник в Москва, с цел да подпишат съглашение, ориентирано към преустановяване на военните дейности и започване на политически разговор,
След договаряния в Москва, ръководителят на приетото от Организация на обединените нации държавно управление Файез ал Сарадж подписа съглашение за преустановяване на огъня късно в понеделник, само че Хафтар отпътува за Либия рано във вторник, без да го подпише, откакто изиска повече време да го обмисли. Хафтар де факто отхвърли, тъй като изиска сформиране на общо държавно управление и утвърждението на състава му от либийския парламент, който в действителност работи в район, следен от силите му.
Агила Салех Иса – представител на прохафатарските сили съобщи  днес, че " примирието в Либия е завършило и войната ще се възобнови ".
Рано днес президентът на Турция Реджеп Ердоган дефинира дейностите на Халифа Хафтар в Москва като " бягство ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР