Силистра, Стара Загора, София, Бургас и Видин са областите с

...
Силистра, Стара Загора, София, Бургас и Видин са областите с
Коментари Харесай

Бум на острите респираторни заболявания

Силистра, Стара Загора, София, Бургас и Видин са областите с най-вече регистрирани случаи. Очакванията са през януари да има внезапно увеличение на болните от грип.

Близо 5000 случая на остри респираторни болести са регистрирани през предходната седмица в страната. И в случай че в този момент персоналните лекари се сблъскват със зачестили случаи на по-агресивни респираторни болести, то упованията са краят на празничните дни да е начало на грипна вълна.
доктор Гергана Николова - общопрактикуващ доктор: Тогава когато в едно помещение с 50 индивида и има двама с респираторна зараза, било то от грипен вирус или някакъв различен, който предизвиква респираторна зараза, тогава всички останали се снабдявам с по нещо.  В сезона на грипа: Какви са признаците и по какъв начин да се предпазим? В сезона на грипа: Какви са признаците и по какъв начин да се предпазим?
Зимата е нормалният сезон за необятно разпространяване на респираторни заболявания, измежду които най-чест е грипът. Очаква се пикът му да е през януари месец....

„ Усетих едно раздразнение в гърлото, започнах да кашлям, не се усещах удобно “, показа пред камерата ни пациент.

Внезапното утежняване на положението е първата алена лампичка, която би трябвало да ни подскаже, че ни мъчи не елементарен вирус, а грип.
доктор Гергана Николова - общопрактикуващ доктор: Допреди 10 минути ви е нямало нищо и внезапно ви втриса, появяват се болки по мускулите и ставите и вдигате висока температура.  Проф. Тодор Кантарджиев: Не е правилно, че грипът нападна в топло време през зимата Проф. Тодор Кантарджиев: Не е правилно, че грипът нападна в топло време през зимата
В сезона на гриповете и настинките шефът на Центъра по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев гостува в Денят стартира с Георги Любен...

Хремата и кашлицата са упоритите прояви на грипа, които се лекуват най-трудно. Според персоналните лекари измежду огромните неточности е пиенето на антибиотик без консултация с доктор, защото този тип лекарство се изписва, едвам когато вирусната зараза е отворила пътя на бактериалната.
доктор Гергана Николова - общопрактикуващ доктор: Той не е основан, с цел да смъква температурата. Той е основан да убива бактерии.  Как да преборим грипа бързо и без риск? Как да преборим грипа бързо и без риск?
На ден приблизително към 25-20 души минават през профилирания кабинет по грипа във ВМА. Броят на прегледаните през почивните дни доста надвишава...

Голямото предизвикателство за лекарите са пациентите, които търсят помощ късно и след самолечение.
доктор Гергана Николова - общопрактикуващ доктор: Много обичат да пият греяна ракия, греяно вино с черен пипер, да си поставят изстискан лук, чесън - такива неща съм чувала, не знам по какъв начин ги ражда главата, само че по този начин или другояче идват при нас на третия-четвъртия ден.
Често проветряване на пространствата, повече чай, плодове и зеленчуци са измежду обичайните превантивни ограничения. А в случай че сте избрали да се предпазвате с маска, не би трябвало да забравяте, че е належащо да я сменяте на всеки час.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР