Силистра. Повече от 30 години българските общности в чужбина бяха

...
Силистра. Повече от 30 години българските общности в чужбина бяха
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Валери Симеонов, НФСБ: Показахме на българските общности зад граница, че не са сами

Силистра. „ Повече от 30 години българските общности в чужбина бяха изоставени от страната. С работата си в Министерски съвет и в Народното събрание изградихме мостове към тези общности, които към този момент могат да се завърнат в родината си ”. Това съобщи лидерът на листата на „ Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа) – Валери Симеонов, на среща с поданици на Силистра довечера, оповестиха от пресцентъра на НФСБ> /b>.
Хората в залата поддържаха думите му заявявайки, че като вицепремиер той фактически по безапелационен метод е сложил въпроса за отбрана правата на нашите сънародници в Украйна, Сърбия и Украйна. Те припомниха напъните на Валери Симеонов за въвеждане на проучването на български език в Запорожието и решението за разкриване на българска гимназия в Одеса, откриването на авиолиния – София – Одеса, работата му за това българската страна да „ влезе ” съществено в Западните околности, както и предлагането за създаване на българско учебно заведение и в Унгария. Неслучайно Валери Симеонов бе отличен от българите в Украйна с премията „ Човек на годината ” за 2018-а.
Валери Симеонов беше безапелационен, че НФСБ е партия, която работи – вместо единствено да приказва. Затова и слогана на обединението е „ Вместо думи – дейности ”. Той показа пред хората в Силистра още от свършеното от него като вицепремиер и депутат, и от народните представители на НФСБ за българските общности в чужбина. „ Улеснихме административната процедура по този начин, че нашите сънародници от Украйна и Молдова да богат да получават работна виза в бързи периоди. Благодарение на това успяхме да спасим туристическия сезон в границите на две години ”, уточни Валери Симеонов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР