Силистра. По случай проведените приемни с жители на общините Дулово,

...
Силистра. По случай проведените приемни с жители на общините Дулово,
Коментари Харесай

Народният представител от ГЕРБ Алтимир Адамов: Ще поискам официални отговори от всички ресорни институции, за да опровергая неверните твърдения за нарушения в Община Алфатар

Силистра. По случай извършените приемни с поданици на общините Дулово, Тутракан и Алфатар при започване на тази седмица депутатът от ГЕРБ Алтимир Адамов даде конференция, по време на която осведоми обществеността за поставените пред него проблеми. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ. „ По време на приемната ми в Алфатар хората сложиха въпрос за нужда от нови матраци и възглавници в локалната детска градина и той бе решен ", заяви националният представител. В Тутракан локалният детски състав „ Възраждане " е изискал финансова помощ за свои участия, а селскостопански служащи са обърнали внимание, че не получават навременна информация. В Дулово доста блестящо е издаден казусът с острата потребност от нова детска градина, защото в настоящата местата не достигали. „ С кмета на Дулово доктор Юксел Ахмед обсъдихме опцията за строителството на нова детска градина и мисля, че в скоро врем ще имаме позитивно развиване по въпроса ", сподели в умозаключение Алтимир Адамов.
На въпрос по какъв начин ще разяснява изнесената информация от Стоян Мирчев от Българска социалистическа партия, обвързвана с Община Алфатар, депутатът от ГЕРБ съобщи, че ще изиска публични отговори от всички отраслови институции, с цел да опровергае погрешните изказвания.
„ Стоян Мирчев показва, че има доста уволнени чиновници от общинската администрация в Алфатар. Аз ще желая формален отговор дали това е по този начин от регионалната ревизия по труда. Мирчев твърди, че Янка Господинова се е разпореждала с държавни парцели. Аз ще желая публична информация от регионалния шеф дали това е по този начин. Относно изказванията, че не дава какъвто и да е доклад за активността си, неналичието на приемни дни и дали сама си е определила размера на трудовото заплащане ще бъде поискана информация от Община Алфатар. Мирчев твърди за избирателност при даването на безвъзмезден топъл обяд. Аз ще желая отговор от Агенцията за обществено подкрепяне дали това е по този начин. Ще дава всички публични отговори на медиите ", разяснява Адамов. На въпрос дали има информация, че дъщерята на Янка Господинова е била назначена на работа в общинската администрация, Адамов отговори: „ Знам, че по този въпрос Стоян Мирчев е сезирал Комисията за определяне на спор на ползи и ще изчакам нейния отговор. Но желая да попитам, откакто той твърди, че има и други нарушавания, за какво е сезирал единствено тази комисия, а не всички отраслови ". Адамов съобщи още, че при всяко приемане на отговор на негово питане ще привиква конференции по тематиката.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР