Силистра. На среща с хора от Ситово за Визия за

...
Силистра. На среща с хора от Ситово за Визия за
Коментари Харесай

Филип Попов, БСП: Бойко Борисов заяви, че няма да прави политика за чичо от Койнаре - затова няма бюджет за малките общини

Силистра. На среща с хора от Ситово за „ Визия за България “ бе подложен въпросът за неналичието на бюджет за дребните общини, с който кметовете да разполагат. „ Бойко Борисов съобщи, че няма да прави политика за чичо от Койнаре - по тази причина дребните общини нямат бюджети и са пострадали “. Това сподели секретарят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Филип Попов, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . На въпрос за неприятното качество на опазването на здравето той разяснява, че проблемите в този бранш са доста и във Визията се оферират решения, които подлежат на разискване. „ Това държавно управление предлага вместо промени в опазването на здравето, единствено дoпълнителни финансови тежести за българския жител “, акцентира Попов. Той напомни, че един от главните акценти в бранш Здравеопазване във Визията е нуждата здравните заведения да престанат да бъдат търговски сдружения. На срещата участва и националният представител Красимир Янков, който разяснява значимостта на националнaта сигурност, която би следвало да бъде приоритет за управляващити, само че не е.
Жителите на град Главиница споделиха своите оферти за допълнение на плана „ Визия за България “ на среща с народния представител Валентин Ламбев от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “. Те насочиха зов да бъдат анулирани делегираните бюджети в образованието, както и учебниците да бъдат приспособени към потребностите на децата. „ Ние осъзнаваме всички тези проблеми в образованието, по тази причина във Визията сме заложили промени, които считаме за необходими- една от които е един учебник по предмет “, разяснява Ламбев. На въпрос от присъстващите за актуализацията на отпуснатите пенсии от предишни години, националният представител отговори, че от Българска социалистическа партия желаят всички пенсии да бъдат обновени с настоящия средногодишен приход. Жителите на град Главиница показаха недоволството си от „ калинките във властта “- некомпетентни хора, които са на значими позиции, само че на които им липсват знания и опит, с цел да вземат съответни решения. „ Помните ли „ Приказка за стълбата “ на Смирненски колкото по-нагоре се изкачват тези хора, толкоз по- глухи стават за проблемите на хората “, сподели присъстващ на срещата. Народният представител разяснява, че това е постоянно срещан проблем в дребните обитаеми места и единственият метод за решаването му са ясни критерии, на които да дават отговор всички държавни и общински чиновници, а те са- подготвеност, знания, подготовка. „ Не би трябвало да се позволява назначението на фрагменти по политически симптом “, заключи Валентин Ламбев.
„ В работата ни бумащината става от ден на ден и тя измества същинската работата с деца “, споделиха учители на среща за „ Визия за България “ с народните представители Ирена Анастасова и Нона Йотова в Тутракан. На срещата, на която участваха над 50 учители, бяха разисквани проблемите с атестирането на учителите и изкривяването на системата на образованието заради делегираните бюджети. Направени бяха и оферти от присъстващите за целодневна организация на образователния развой, обезпечаване на безвъзмездни учебници за учениците от 8, 9 и 10 клас, както и целево подкрепяне на професионалните паралелки за втория гимназиален стадий. „ Основно нещо, което попада в рубрика Образование във Визията е- обществените средства да бъдат единствено за държавните и общински учебни заведения “, сподели Анастасова. Тя напомни, че във „ Визия за България “ се планува и обезпечаване на модерни материални условия във всички учебни заведения на страната, както и улеснение на достъпа до обучение на децатa от небогати фамилии посредством вдишване на средствата за облекло, обувки, учебници и храна. Нона Йотова дискутира с учителите мъчителната за всички българи замяна на историята и културата, която може да се развива и подкрепя със средства от национални фондове, които се оферират във Визията.
„ Много постоянно се спекулира, че няма опция на това ръководство. Най- нагледният образец е опазването на здравето, където ясно се вижда какво предлага ГЕРБ. Те желаят смяна на солидарния здравноосигурителен модел в осигурителен. " Това сподели националният представител Жельо Бойчев на среща с жителите от Тутракан за „ Визия за България “. Той разяснява, че предложенията във връзка с опазването на здравето във Визията са напълно съсредоточени против комерсиализирането му. Гражданите насочиха зов за помощ към народните представители, тъй като общинската болница в града има отговорности в размер на 7 млн. и е изправена пред риска да спре да действа, което значи, че цялата община остава без здравно обслужване. „ Всичко това, което разясняваме с вас, потвърждава каква е здравната система в България. За 7 години и 9 месеца ГЕРБ смениха 8 министъра на опазването на здравето и 8 шефове на НЗОК “, разяснява националният представител Славчо Велков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР