Силистра е последната спирка на участниците от Международната гребна регата

...
Силистра е последната спирка на участниците от Международната гребна регата
Коментари Харесай

Международната гребна регата ТИД 2019 стигна до Силистра

Силистра е последната спирка на участниците от Международната гребна регата ТИД 2019 в българския сектор на река Дунав, оповестиха от общинския пресцентър. Тази година 64-то издание на този речен поход ще приключи на 5 септември при делтата на реката в Румъния.

Всяка година към 600 индивида се записват в другите стадии на регата, само че доста малко от тях изминават цялото разстояние. Над 150 българи и чужденци изминаха тази година маршрута в българския сектор, като измежду тях има лодки с флаговете на България, Германия, Австрия, Румъния, Сърбия, както и от още седем други страни.

Тази година българските участници в регатата са по-малко, само че повече са записалите се чужденците. В регата вземат участие гребци от още два континента, с изключение на Европа - има участници от Съединени американски щати и от Австралия. От всичките 150 регистрирани участници, 25 са се записали да изминат цялото разстояние - от Инголщат, Германия, до делтата на река Дунав, което е малко над 2500 км, като времето за прекосяване на целия преход е 11 седмици.

Тази година интернационалната гребна регата, започва на 28 юни от Инголщат. В българския сектор участниците в похода изминават общо 509 километр. Най-възрастните участници тази година са на 86 години - мъж и жена, англичани, а най-младият е от Белград и е на 9 години.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР