Силикон, филъри, игра със скалпела – това се оказват основните

...
Силикон, филъри, игра със скалпела – това се оказват основните
Коментари Харесай

Как се промениха критериите за красота в конкурса Мис България през последните 10 години

Силикон, филъри, игра със скалпела – това се оказват главните съставки на хубостта през днешния ден. Без диря от естествените черти, заложени от природата, множеството дами наподобяват като направени под шаблон: огромен силиконов бюст, големи хиалуронови устни и дълги изкуствени коси.

Тази мода се постанова най-много в по този начин наречения елит, само че има нюанс в музиката, киното и състезанията за хубост. Доказателство е и последната Мис България – Радинела Чушева. Изборът ѝ провокира вълна от отрицателни реакции в обществото поради корекциите, които си е направила, а фотоси от близкото минало на победителката, където проличава естествената ѝ хубост, накараха хората да се питат едно: „ Защо?”
Най-красивите българки за 2019 година за тежестта на короните и купите „ Мис България ” 2019 и „ Мис България Глоуб ” описаха за своите проекти в „ Тази събота ”
В мрежата се появиха фрагменти на първите носителки на короната, а разликата в критериите за хубост преди и в този момент е фрапантна.

За да покажем по какъв начин се промени схващането за „ красива жена”, припомняме кои бяха носителките на купата Мис България през последните 10 години:
Мис България 2009 година – Антония Петрова
Антония Петрова е първата коронована хубавица, която опонира на откритите през годините критерии за хубост.
Снимка: БГНЕС
Изборът на 24-годишната перничанка взриви публичното мнение заради две аргументи – тя беше първата носителка на купата с хирургични корекции по себе си и не беше определена от жури, а със зрителски избор.
Мис България 2010 година – Ромина Андонова
След свадите през миналата година, уредниците на Мис България залагат на обичайна хубост – Ромина Андонова е без забележими корекции.
Снимка: БГНЕС
Коронованата за най-красива българка като дете е пяла в детската вокална група „ Бон-бон “ и е деен състезател – упражнявала е карате и волейбол.
Мис България 2011 година – Ваня Пенева
През 2011 година състезанието за най-красива българка не протече в общоприетата си форма – дефиле по бански и коктейлна рокля, последван от тур с въпроси на журито. Набиращите известност риалити формати превзеха и Мис България, а феновете можеха да проследят цялата подготовка на девойките – от кастинга до финала.
Снимка: btvnovinite.bg
Ваня Пенева сграбчи короната, като с изключение на мнението на журито, за успеха оказa въздействие и благосклонността на феновете, които имаха опция да гласоподават.
Мис България 2012 година – Ина Манчева / Габриела Василева
Риалити форматът на Мис България очевидно се оказа сполучлив и печеливш, тъй като уредниците заложиха на него и през 2012 година Грандиозен скандал с манипулиран зрителски избор обаче опорочи състезанието.
Снимка: БГНЕС
Пет дни, откакто Ина Манчева беше оповестена за най-красива българка, подгласничката ѝ Габриела Василева взе короната, откакто стана ясно, че е имало гласове от Бангладеш, Пакистан и други страни от Азия.
Мис България 2013 година – Нанси Карабойчева
Вдъхновени от „ 1984” на Джордж Оруел, уредниците на състезанието изолираха участничките от външния свят за един месец, поставяйки ги под зоркото око на камерите. 18-те девойки бяха подлагани на разнообразни тествания, които да оказват помощ на феновете да дефинират коя е най-достойна за короната.
Снимка: btvnovinite.bg
Всяка седмица имаше номинирани за изпъждане, а до финала стигнаха единствено пет хубавици. Нанси Карабойчева беше избрана за най-красива българка напълно със зрителски избор.
Мис България 2014 година – Симона Евгениева
Юбилейното 25-то издание се завърна към обичайна форма на състезанието, церемонията протече в нормалните три тура и без зрителски избор. Победителка стана 20-годишната Симона Евгениева от Монтана.
Снимка: www.facebook.com/Симона Евгениева
Носителки на купата Мис избягваше блясъка на хайлайфа, и рядко се пишеше за персоналния ѝ живот..
Мис България 2015 година – Марина Войкова
21-годишната Марина Войкова от Елин Пелин завоюва короната с безапелационната поддръжка на журито. И макар че през 2015 година нямаше намеци по отношение на външния тип на победителката, скандал още веднъж имаше – тя на съумя да отиде на състезанието Мис Свят.
Снимка: btvnovinite.bg
Причината е, че уредниците се отхвърлят да заплащат лиценза на скъпия интернационален конкурс.
Мис България 2016 година – Габриела Кирова
Титлата Мис България печели 23-годишната Габриела Кирова от Варна. Това издание на състезанието може да се похвали, че мина без съществени проблеми или кавги.
Снимка: www.facebook.com/ Габриела Кирова
Победителката е шампионка по художествена гимнастика, като даже е била част от националния тим.
Мис България 2017 година – Тамара Георгиева
И след няколко състезанието без съществено напрежение към външния тип на победителките, през 2017 година изборът на Тамара Георгиева още веднъж взривява публичното мнение.
Снимка: btvnovinite.bg
В обществените мрежи заваляха мнения освен визията ѝ – корекциите по тялото и странната форма на носа ѝ. Носителката на короната побърза да се оправдае, че този резултат се е получил от незапознат фотограф. Година по-късно Тамара оперира носа си.
Мис България 2018 година – Теодора Мудева
Страстите от предходното издание на състезанието бяха потушени с избора на 17-годишната бургазлийка Теодора Мудева.
Снимка: btvnovinite.bg
Въпреки че тя е още ученичка, момичето споделя, че мечтае за юридическа кариера, а в състезанието се е записала на смешка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР