Silicon Valley Bank е изправена пред опустошителен срив, като по

...
Silicon Valley Bank е изправена пред опустошителен срив, като по
Коментари Харесай

Silicon Valley Bank са губили по $1 милион на секунда

Silicon Valley Bank е изправена пред унищожителен срив, като по време на неотдавнашно чуване в банковата комисия на Сената на Съединени американски щати бяха направени шокиращи разкрития.

Грег Бекер, някогашен основен изпълнителен шеф на SVB Financial Group, показа информация за срутва на банката. Според Бекер за злополуката е съдействала композиция от фактори, в това число бързото повишение на лихвените проценти от страна на Федералния запас и отрицателните настроения в обществените медии.

Бекер акцентира, че уверенията на Федералния запас за ниски лихвени проценти и краткотрайна инфлация са предиздвикали банките да влагат забележителна сума, почти $2.3 трилиона, в нискодоходни скъпи бумаги в интервала 2020-2021 година

Фалитът на Silvergate Capital Corp. наля в допълнение масло в огъня. Медийните съпоставения сред SVB и Silvergate сътвориха клюки и неправилни схващания, които бързо се разпространиха онлайн, което докара до невиждано всеобщо евакуиране на банкови активи.

Само за 10 часа на 9 март от SVB бяха изтеглени зашеметяващите $42 милиарда в депозити, което се равнява на $1 милион, изчезващи всяка секунда.

Силната централизация на Silicon Valley Bank в софтуерния бранш и портфейлът ѝ от дълготрайни облигации, които се обезцениха с повишението на лихвените проценти, я направиха уязвима за всеобщо евакуиране на депозити.

Това провокира следващи всеобщи изтегляния на банкови активи, довели до изземването на Signature Bank и до окончателния срив на First Republic Bank.

Бекер призна загрижеността на инспекторите и регулаторите, а управлението на SVB интензивно се занимава с нея.

Усилията включваха разширение на екипа за ръководство на финансите на банката, с цел да се усъвършенства ръководството на риска, както и съвещания със Съвета за федерален запас за наемане на основен шеф по риска с опит в ръководството на огромни финансови институции.

Размишлявайки върху пагубните събития, Бекер изрази дълбока тъга за въздействието върху чиновниците, клиентите и акционерите на SVB.

Той има вяра, че управителният екип е взел решенията добросъвестно и в най-хубавия интерес на SVB. Бекер изрази вярата си да даде информация, която да помогне на Комитета и на обществеността да схванат обстановката.

Банковата комисия на Сената продължава да изследва ръководителите на банкрутиралите банки, като пред комисията свидетелстват и фигури като Скот Шей, съосновател и някогашен ръководител на Signature Bank.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР