Сили със специално предназначение на Великобритания се намират на предната

...
Сили със специално предназначение на Великобритания се намират на предната
Коментари Харесай

Тhe Times: Британски спецназ се сражава на предната бойна линия в Сирия

Сили със особено предопределение на Англия се намират на предната бойна линия дружно с отряди на въоръжената сирийска съпротива, помагайки им да отхвърлен офанзивите на терористите от ИД, заяви The Times.

По информация на изданието, в Сирия са трансферирани сили от английския спецназ, основани на територията на прилежаща Йордания – те оказват помощ на „ Новата сирийска армия” да удържи стратегически значимото село Ат Танф, намиращо се на значима автомагистрала близо до значима стратегическа точка, където южната граница на Сирия се събира с границите на Йордания и Сирия. Терористите на ИД не стопират опитите да овладеят тази позиция и правят офанзиви съвсем ежедневно.

ИД завзе Ат-Танф през май предходната година. Селото е отвоювано от Новата сирийска войска през март. Британският спецназ оказва помощ на сирийците да изградят укрепени бункери.

Това известие за проникването на английския спецназ в Сирия от Йордания е първото удостоверение за директно присъединяване на сухопътни сили на Англия в сирийския спор. Вестникът отбелязва, че за това не е нужна глоба на Народното събрание.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР