Сили на протурската групировка Джейш ал-Насър в утрото на 11

...
Сили на протурската групировка Джейш ал-Насър в утрото на 11
Коментари Харесай

Руски спецназ разгромил в Сирия протурска банда

Сили на протурската формация „ Джейш ал-Насър ” в утрото на 11 януари са унищожени от съветски отряд за специфични интервенции в котловина Ал-Габ в южната част на сирийската зона за деескалация в Идлиб, оповестява k-politika.ru.
Турски медии и опозиционни източници настояват, че отряд на „ Армия на успеха ” бил безусловно „ изклан ” от съветския спецназ. Самата формация разгласила в обществените мрежи фотографии на 11 убити съперници на режима на Асад.
Турски медии с позоваване на главатари настояват, че изначало отрядът е нападнат от ударни БПЛА и на позициите се взривили запалителни бомби, а по-късно по ислямистите снайперисти разкрили огън.
По-рано „ Джейш ал-Наср ” не един път е разгласил фрагменти от безрезултатен огън на зенитки по съветски самолети в Идлиб.
„ Руският спецназ не приключва опитите за навлизане в тила на въоръжената съпротива и групировките, воюващи срещу режима на Башар Асад ”, съобщи най-голямата турска осведомителна организация „ Анадолу ” с позоваване на по този начин наречената „ Сирийска национална войска ”, основана от Анкара.
Близки до Ердоган медии настояват, че „ цел на дейностите на съветския спецназ е намаляване на линията на защита ” на протурските отряди.
Превод : Ганчо КАМЕНАРСКИ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР