Силен юг-югозападен вятър ще продължи да духа в Източна България.

...
Силен юг-югозападен вятър ще продължи да духа в Източна България.
Коментари Харесай

Облачност с превалявания, гръмотевични бури

Силен юг-югозападен вятър ще продължи да духа в Източна България. В останалата част от страната ориентацията напразно ще е от северозапад и ще има намаляване на температурите. Над западната и централната част на страната ще доминира облачно време, съпроводено с превалявания от дъжд, обилни тук-там, с гръмотевици. Очакват се и градушки.

Над източната половина на страната в предиобедните часове ще има раздрана облачност, която в следобедните часове ще се вплътни и тук-там ще вали дъжд

Интервалът на оптималните температури ще е необятен: от 12-13 градуса в Западна България до 26-28 градуса в източната половина на страната. Във вечерните часове преваляванията ще стартират да стопират от югозапад и ще има раздрана облачност, която ще понижава, най-късно през нощта против неделя, в Североизточна България.

Снимка: БГНЕС

Ще има облачност над планините, съпроводена с превалявания, които ще са обилни тук-там, с гръмотевични стихии. Ще вали сняг над 2500 метра. Бурен югозападен вятър ще духа. В ниските елементи краткотрайно югозападния вятър ще се ориентира от запад-северозапад. Около 12°С градуса ще е оптималната температура на височина 1200 метра, към 7°С ще е на 2000 метра.

Силен юг-югозападен вятър ще духа през по-голямата част от деня, който ще одобри краткотрайна ориентировка от запад-северозапад. Ще има раздрана облачност, която в следобедните часове ще се вплътни и тук-там ще има валежи на дъжд. 25°-28° ще бъдат оптималните температури. 17°-19° ще е температурата на морската вода. 3-4 бала ще бъде вълнението на морето.

В 7 ч. и 4 мин. изгрява слънцето в София и залязва в 17 ч. и 15 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 10 мин. Луната в столицата залязва в 13 ч. и 36 мин. и изгрява в 22 ч. и 39 мин. Фаза на луната: един ден преди последна четвърт, написа meteo.bg.

Още вести в секция България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР