Силен вятър ще духа днес в цялата страна и ще

...
Силен вятър ще духа днес в цялата страна и ще
Коментари Харесай

По-студено време идва с опасно силен вятър от северозапад

Силен вятър ще духа през днешния ден в цялата страна и ще стартира намаляване на температурите. Заради вятъра Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) предизвестява за рисково време (оранжев код) в 17 области на страната и евентуално рисково (жълт код) - в останалите 11.

Минималните температури ще са сред 6 и 11 градуса, а максималните - от 17 до 22, в София - 17°.



Областите с оранжев и жълт код поради мощен вятър през днешния ден.

Със забележителното увеличаване на северозападния вятър обаче ще стартира да нахлува леден въздух, облачността ще е променлива, след обяд тя ще е по-значителна. На места по преминаващия леден атмосферен фронт ще има валежи от дъжд, в планините – от сняг . Не се чакат обилни превалявания.

През нощта против четвъртък от северозапад облачността бързо ще понижава, само че с внезапно захлаждане в обособени региони на Предбалкана е допустимо да прехвърчи сняг.

Над планините ще има променлива, постоянно забележителна облачност. На места ще превали дъжд, над 2000 метра – сняг, само че до вечерта с предстоящото внезапно захлаждане сняг ще превали и в ниските планински елементи. Ще духа плевел, по върховете краткотрайно ураганен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 12°, на 2000 метра – към 3°, само че след пладне внезапно ще става студено.

Над Черноморието облачността ще е променлива, постоянно забележителна. Преди обяд ще духа до сдържан запад-югозападен вятър. След обяд доста ще се усили северозападният вятър. След пладне и вечерта, по прекосяването на студения атмосферен фронт, тук-там ще превали слаб дъжд. Максимални температури на въздуха и на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В четвъртък ще бъде най-вече слънчево, само че прохладно, с минимални температури сред 1° и 6° и оптимални – сред 9° и 14°.

В петък северозападният вятър ще отслабне и ще се ориентира от запад, вечерта - от югозапад; през идващите дни ще бъде слаб до сдържан. Ще стартира бързо стопляне.

До края на седмицата и при започване на идната ще е най-вече слънчево. Над Западна България в неделя-понеделник ще се появи висока облачност, а в югоизточните региони и по Черноморието преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. Дневните температури още веднъж ще надвишават 20°, тук-там ще доближават 25°-26°. Минималните също ще се покачат.

През нощта против вторник вятърът от юг-югозапад ще се усили, облачността ще се усили. На места ще превали слаб дъжд. По-късно денем вятърът ще отслабне, облачността ще намалее.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР