Силен вятър, пороен дъжд и градушка се изсипаха над Долна

...
Силен вятър, пороен дъжд и градушка се изсипаха над Долна
Коментари Харесай

Пороен дъжд и градушка унищожиха продукцията в Долна Студена и Ценово

Силен вятър, проливен дъжд и градушка се изсипаха над Долна Студена и Ценово.   " Унищожени са близо 80 на 100 от посевите с есенници, пролетни култури, овощни градини и лозови масиви на стотици декари в землището на селото “, показа кметът на Долна Студена Николай Стойчев.

За по-малко от половин час се изсипаха близо 40 литра дъжд на квадратен метър . Интензивният дъжд е бил съпроводен с градушка, която е достигала размера на лешник. Ледените зърна се сипаха в продължение на съвсем петнадесет минути. Днес още рано сутринта стопаните откриха, че по нивите са останали д а стърчат единствено стръкове от стеблата на слънчоглед и царевица.

Движението на коли по два пътни сектора в общината беше затруднено, тъй като се образуваха съществени наноси от тиня и камъни. Със профилирана техника разчистването им стартира от рано сутринна в петък.

Почти до обяд в канавките можеше към момента да се види част от ледената маса. В продължение на няколко километра по пътя Обретеник-Ценово се образуваха кални коловози. За водачите най-сериозното затруднение беше преди входа на Ценово.

К

Кална маса и камъни се свлякоха по пътя сред селата Долна Студена и Ботров. От общинската администрация в Ценово сигнализираха регионалния шеф на Русенска област за обстановката и чакат комисия от Областна дирекция „ Земеделие и гори “ да направи оглед и оценка на вредите , с цел да се компенсират земеделските производители.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР