Силен вятър отложи откриването на ски сезона на Витоша тази

...
Силен вятър отложи откриването на ски сезона на Витоша тази
Коментари Харесай

Силен вятър отложи откриването на ски сезона на Витоша

Силен вятър отсрочи откриването на ски сезона на Витоша тази заран. Съоръженията ще проработят в първия вероятен миг, даде обещание концесионерът, представен от БТВ.

Нощното каране на Витоша ще бъде пуснато на 27 декември, в случай че метеорологичните условия разрешават това. На място кипи усилена подготовка на трасетата, а снежните оръдия по писта "Лалето " работят съвсем непрекъснато.

Междувременно на 23 декември отвори зоната за втурване с шейни. Специализираното оборудване бе намерено предходната година и в този момент за втора поредна зима ще зарадва софиянци и гостите на града, предпочитащи да прекарат почивката си на чист въздух в планината.

През предишния сезон шейни зоната всеки уикенд оферираше на малчуганите и техните родители място, където безвредно да се спускат, без да си пречат със скиорите и сноубордистите.

Зоната се намира в непосредствена непосредственост над хижа "Алеко ", пътеката е с указателни табели. Самата поляна на границата на гористия пояс е обработена от машини, тъй че да предлага съвършен за втурване с шейни надолнище, а на финала приключва с противонаклон за безвредно прекъсване.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР