Силен сняг вали в момента в района на Хижа Здравец

...
Силен сняг вали в момента в района на Хижа Здравец
Коментари Харесай

Половин метър сняг на 30 км от Пловдив

Силен сняг вали сега в региона на " Хижа Здравец " и " Копривките ", а снежната завивка е към 40 сантиметра и продължава да се усилва. Това обявиха за читателите на Plovdiv24.bg представители на туристическото сдружение " Руен " Пловдив. За цялата страна за през днешния ден е разгласен " жълт " код поради предстоящо доста студено време.

С сдържан северозападен, в Източна България и краткотрайно мощен вятър от север-североизток ще продължи да нахлува леден въздух. Ще остане най-вече облачно и тук-там ще превалява сняг. По-съществени превалявания се чакат в Западния и Централния Предбалкан. Привечер от северозапад преваляванията ще стопират, облачността ще се раздира и понижава. Максимални температури сред минус 4° и 1°.

Над планините облачността ще е забележителна и на доста места ще има превалявания от сняг. Ще духа най-вече сдържан северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток и малко ще се усили. Вечерта преваляванията ще спрат. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 9°, на 2000 метра – към минус 15°.

Над Черноморието ще има забележителна облачност и ще превалява слаб сняг. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са минус 1° - 1°. Температурата на морската вода е към 6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР