Силен сигнал за експанзия на ALSO на пазара в Източна

...
Силен сигнал за експанзия на ALSO на пазара в Източна
Коментари Харесай

Европейски гигант погълна водещ ИТ дистрибутор у нас

Силен сигнал за агресия на ALSO на пазара в Източна Европа

Сделка с българско присъединяване раздвижи ИТ пазара в Източна Европа (източник: CC0 Public Domain)

Базирана в Швейцария компания с годишни доходи от над 9 милиарда евро закупи водещ ИТ дистрибутор в България. Стойността на договорката сред ALSO Holding AG и Солитрон не бе обявена в формалното изказване.

ALSO свързва снабдители и купувачи в ИКТ промишлеността, като предлага на повече от 100 000 клиента достъп до хардуер, програмен продукт и ИТ услуги от над 550 производители. Клиентите на компанията могат да употребяват и персонализирани услуги, включително в региона на логистиката, финансите и ИТ.

Технологичната компания е показана в 18 европейски страни и през 2018 година има към 4 000 чиновници, а генерираните общи продажби са за към 9,2 милиарда евро. Главен акционер на ALSO Holding AG е Droege Group, основана в Дюселдорф, Германия.

Солитрон е водещ ИТ дистрибутор у нас с оборот от 110 млн. евро и пазарен дял от над 30%. Компанията разполага с към 120 чиновници и продава артикули и решения от над 50 международни производители, наред с доставката на сложни услуги, съвещания и образование. С придобиване на Солитрон, ALSO уголемява източноевропейския си бизнес.
още по тематиката
„ Солитрон България е един от най-успешните и най-големи дистрибутори в България, с пазарен дял от над 30% и непрестанен растеж през последните шест години “, сподели Густаво Мьолер-Хергт, основен изпълнителен шеф на ALSO Holding AG. „ С придобиването изпратихме още един мощен сигнал за нашата агресия в Източна Европа “.

От 2015 година България е един от първенците на Европа във връзка с темповете на напредък и със мощното си развиване се стреми към по-нататъшно понижаване на икономическата разлика с другите държави-членки на Европейски Съюз. Индустриалното развиване играе значима роля в този развой, а за него са нужни и нови технологии, разясниха от ALSO.

Продължителният висок растеж на Солитрон България отразява това развиване. С утрояване на продажбите единствено за седем години, компанията употребява доста добре опциите си на пазара. Високият пазарен дял от над 30% е също добра основа за утилизиране на икономическото развиване на страната.

Сделката на Солитрон и ALSO предстои на всекидневно регулаторно утвърждение. След привършване на придобиването на Солитрон и ABC DATA, ALSO ще бъде показана в съвсем всички страни от Източна Европа, като се изключи Русия.

Обемът на пазара в тези страни е общо към 30 милиарда евро, което дава обещаващи вероятности за напредък на дистрибутора на цялостни решения.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР