Силен отлив от пазара на луксозни жилища в столицата се

...
Силен отлив от пазара на луксозни жилища в столицата се
Коментари Харесай

Лудост! 7620 евро за кв. метър на “Оборище

Силен отлив от пазара на първокласни жилища в столицата се е получил през лятото. Запитванията и подписаните покупко-продажби са намалели с 30%, а за общоприети жилища спадът е даже с 50 на 100, заяви Весела Илиева, притежател на една от водещите имотни организации за първокласни парцели у нас “Юник Естейтс ”.

“Годината е сполучлива, тъй като инерцията от 2021 година продължи. През лятото запитванията понижиха и в началото си мислехме, че спадът се дължи на сезона. Но той продължи и по-късно ”, сподели Илиева.

Тази година е ударен следващ връх с цените. Най-скъпата договорка е на столичната улица “Оборище ” - апартамент е продаден за 7620 евро за кв. метър.

Средната цена в този регион е към 3900 евро и се е вдигнала с 26% тази година. Голям е растежът и в жк “Изток ” - 40%, като там междинната цена е над 2100 евро на кв. м. Над 2000 евро е в “Лозенец ” и в центъра на столицата.

Като цяло повишаването в най-скъпия сегмент жилища на нашия пазар тази година е към 23%. Илиева не чака този вид жилища - жилища и първокласни къщи, да поевтинеят през идната година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР