Силен мирис на газ в центъра на София вдигна на

...
Силен мирис на газ в центъра на София вдигна на
Коментари Харесай

Силен мирис на газ в центъра на столицата вдигна на крак полицията и пожарната

Силен аромат на газ в центъра на София подвигна на крайник полицията и пожарната и блокира центъра на столицата за часове във вторник вечерта.
Районът към спектакъл "София " остана отцепен за часове. Оказа се, че не става въпрос за теч на газ, а за нерегламентирано изхвърляне на рисков боклук.
В контейнери за разделно събиране, в този за стъкло е хвърлено стъклено шише с таблетки, които очевидно са се разтворили. От пожарната и от Столична община са обезопасили региона, само че неприятна миризма към момента се усеща.
„ На място се откри, че в един от контейнерите мирише най-силно. Уредите ни замерваха висока централизация на газ. Най-вероятно става въпрос за меркаптан, който е извънредно рисков при поемане. За това предприехме незабавни дейности по транспортиране”, изясни Красимир Димитров.
„ Беше мъчно да се открие, тъй като миризмата беше в целия регион. Колегите ревизираха бензиностанциите, газстанциите дали няма приключване на газ. Оказа се, че най-силната централизация е в този контейнер”, разкри още той.
Днес ще излязат лабораторните проучвания, които ще бъдат предадени на Столична дирекция на вътрешните работи. Тепърва ще се откри от кое място са взети тези таблетки. Според Димитров те са доста рискови за здравето и живота на хората. От полицията ще търсят евентуалния причинител.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР