Силен летен сезон изпраща Музикално-драматичен театър Константин Кисимов във Велико

...
Силен летен сезон изпраща Музикално-драматичен театър Константин Кисимов във Велико
Коментари Харесай

Над 6000 зрители са аплодирали спектаклите на театъра в Търново

Силен летен сезон изпраща Музикално-драматичен спектакъл „ Константин Кисимов ” във Велико Търново. Над 6000 фенове от страната са приветствали спектаклите, показани от артистите в остарялата столица. С три национални турнета те са обиколили 15 български града.

Вече се трансфораха в традиция детските спектакли на търновска сцена, показа шефът на МДТ Васил Вълчев. През юли и август те минават под наслов „Лятна забавачница с мама, баща и аз“. Общо четири представления на „Карлсон и дребосъчето“, „Тримата братя и златната ябълка“ и „Пипи Дългото чорапче“ са изиграли артистите. Те са били посетени от към 1000 деца и възрастни. През октомври трупата потегля на турне с постановката за обичаната на деца и възрастни Пипи. То ще премине през пет града в страната.

Над 5000 души са посетили спектаклите от трите летни тура великотърновския спектакъл. С постановката „Няма да платим“ по пиесата на нобеловия лауреат Дарио Фо трагичната натрупа е гостувала в три града. Успешно е било турнето и с оперетата „Баядерка“ на Имре Калман. С това заглавие от 24 август до 1 септември музикалният състав е обрал овациите на публиката в шест града. След представлението пред цялостна зала на мюзикъла „Криворазбраната цивилизация“ в границите на фестивала „Сцена на вековете“, спектакълът е игран в още шест града.

За трета поредна година великотърновският спектакъл не почива през лятото, а работи интензивно. Целта ни е да изкараме публиката от театралните салони и да покажем нашето изкуство на открити подиуми, което съумяваме да реализираме, не крие удовлетворението си
шефът на МДТ.

Сега театърът е на турне в Югозападна България, където ще зарадва феновете на изкуството с оперетата „ Българи от остаряло време ” и мюзикъла „ Криворазбраната цивилизация ”. В началото на октомври стартираме дълготрайно партньорство с огромните културни центрове в страната, заяви Васил Вълчев. На 1 октомври – Международен ден на музиката, театърът ще гостува в Русе с оперетата „ Баядерка ”. На 10 и 11 октомври ще играе на варненска сцена, а на 18 октомври – в София.

Четири премиерни заглавия приготвя за новия сценичен сезон храмът на Мелпомена във Велико Търново. Първата премиера е на 26 септември от 19 часа в огромна зала, когато търновци и гостите на града могат да гледат френската комедия „ Да си богат не е елементарно ” на Пиер Шено. Още същия ден стартират подготовките на мюзикъла „ Вражалец ” по пиесата на Ст. Л. Костов и музика на Дечо Таралежков. За режисьор е поканен шефът на кърджалийския спектакъл Гълъб Бочуков, диригент-постановчик ще бъде Игор Богданов, а над сценографията ще работи Лидия Къркеланова. В мюзикъла ще вземат участие артисти, солисти, оркестър, хор и балет на театъра.

Ново историческо заглавие ще има в афиша на храма на Мелпомена в остарялата столица. „ Йоан, синът на Асен ” е името на спектакъла, а създател на сюжета е артистът Иван Митев. Той е съставител и на текста за постановката „ Величието Асеневци ”, която продължава да се радва на огромен триумф измежду публиката в цялата страна. По традиция МДТ „ Константин Кисимов ” ще зарадва обичаната аудитория и с коледен концерт.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР