Силен коментар на Биляна Амбарева в социалната мрежа фейсбук. Причината

...
Силен коментар на Биляна Амбарева в социалната мрежа фейсбук. Причината
Коментари Харесай

Амбарева: Mантратa ако не бяха руснаците да ни освободят е долна спекулация, пораждаща овча благодарност към Русия

Силен коментар на Биляна Амбарева в обществената мрежа фейсбук. Причината за неговото написване е пропутинската агитация, която се шири из обществените медии:

Към всички, които молят да се засрамя, щото в случай че не била Русия съм щяла да приказвам турски, да нося було, да се споделям Айше, да бъда нечия трета жена и най-много на тези, които настояват, че България нямало да я има и изтъквам:

" ами да го беше написала на турски, тъй като до през днешния ден щеше да приказваш турски, в случай че не беше тази война "

имам няколко въпроса:

Кои са тези митични българи, които цели 500 години не проговориха турски, които си резервираха езика, обичаите, културата, религията, националната музика, шевиците и всичко българско, само че в случай че не била Русия неизбежно са щели да проговорят турски?! Вие като празнувате Денят на будителите, знаете ли що е то ВЪЗРАЖДАНЕ?! Знаете ли, че българското се ВЪЗРАЖДА, с все по-голяма мощ през 19-ти век, вместо последователно да изчезва? Кои щяха да проговорят турски?

1.) Тези ли, които имаха 1500 учебни заведения и три гимназии за които плащаха от джоба си, те ли щяха да приказват на турски?

2.) Тези ли, които списваха 107 български вестника и няколко периодически списания?

3.) Тези ли, които през 19-ти век подвигат 43 въстания?

4.) Тези ли, които 500 години освен си резервираха религията, само че и националната еднаквост и 35 години не се задовилиха с това да са православни, ами се бориха съвсем 40 години за своя БЪЛГАРСКА екзархия на инат на Гърция?

5.) Тези ли, които при извършения плебисцит за основаването на Екзархията се САМООПРЕДЕЛЯТ като българи?

Да се подценяват предците ни, които 500 години са се запазили като нация и народ, с тая мантра " в случай че не бяха руснаците да ни освободят " е най-долната нечиста сделка и пренебрежение за да се изтъкне приноса на Русия! Половин хилядолетие, цели 500 години сме си останали БЪЛГАРИ! И в случай че не беше пристигнала Русия, щяхме да си останем отново българи, които неизбежно щяха да извоюват правото си на самостоятелна страна.

Парадоксът е, че до момента в който хора като вас рецитират " Балканджи Йово ", в желанието си да потвърдят " робството ", не се прекланят пред желязната му воля, ами изпадат в овча признателност към Русия, щото на нея изискуем запазването всичко българско! И какво излиза в този момент? На тога Балканджи Йово му отрязаха и двете ръце, отсякоха му и двете нозе, избодоха му и двете очи, само че той не даде Яна на турска религия! Сега, след 140 години, " гордите " му наследници благодарят на Русия, щото в случай че не била тя сме щели да вървим с фесове и фереджета!? Не, не Русия ни е запазила като народ, а ние самите сме се запазили! Балканджи Йово ви е запазил, а не " дядо Иван "!!! И се научете да съдебна експертиза ГОРДЕЕТЕ С ТОЗИ ФАКТ, вместо да благодарите на Русия!

И да ви припомня, че при основаването на Българската Екзархия се прави плебисцит в Македония, под контрола на турските управляващи и Вселенската гръцка патриаршия. Голяма част от Македония попада в рамките на Българската екзархия, тъй като популацията там се САМООПРЕДЕЛЯ като българско! Създадени са Скопска, Охридска и Битолска епархии. Сега българите там се дефинират като македонци, поради политиката на " освободителката ", на която 140 години и вършиме метани!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР