Силен интерес предизвиква новият европейски проект за интегриране на спортното

...
Силен интерес предизвиква новият европейски проект за интегриране на спортното
Коментари Харесай

Европроект разширява опциите за спорт сред учениците

Силен интерес провокира новият европейски план за консолидиране на спортното насочване в учебните стратегии. Целта му е да обезпечи двойна кариера за елитните ориентировачи, както и да промотира спорта измежду учениците. Проект " Компас " по стратегия ЕРАЗЪМ+ Спорт на Европейската комисия е с координатор Българска федерация по насочване и ще обхване 10 учебни заведения от пет европейски страни: Австрия, Северна Македония, Румъния, Естония и България. Предвижда се основаването на изобретателен учебен модел посредством създаването на Ръководство за извънкласна образователна Програма навън, която да се употребява като продължение на часовете по физическо образование, биология и география посредством спорта насочване.

Наред с просветителния, обществения и здравен резултат, планът образува в младежите почит към природата, привички за запазване на околната среда и нужда от спорт и физическа интензивност. Екипът ще предложения като доброволци възпитаници след 8-и клас за опита, посредством който ще бъдат подготвени 120 елитни спортисти, треньори и учители от 30 европейски страни. Програма " Компас " ще им даде нови софтуерни умения и познания посредством следните четири модула:
- Внедряване на смарт технологии в подготвителните курсове
- Получаване на познания за началник на образователна активност навън
- Използване на нови цифрови технологии в ориентирането
- Разработване на БиоНавигатор като неповторимо мобилно приложение

В над 60-годишната си история, българското насочване и ски-ориентиране е записало забележителни триумфи, измежду които международните и европейски трофеи на Станимир Беломъжев и Пепа Милушева, редица медали и призови класирания от универсиади, шампионати на планетата и на Стария континент. Сред водещите ни състезатели през днешния ден са топатлетите Антония Григорова и Кирил Николов-Дизела с шестите си места от международни шампионати. В световен мащаб този спорт се практикува постоянно от над 200 милиона души.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР