Силен дъжд се изля над Пловдив около 18,30 часа днес.

...
Силен дъжд се изля над Пловдив около 18,30 часа днес.
Коментари Харесай

Силен дъжд отново наводни улици в Пловдив

Силен дъжд се изля над Пловдив към 18,30 часа през днешния ден. Основни булеварди в града останаха под вода, на доста места има и закъсали коли. Към момента обаче няма информация за бедстващи и потърпевши хора. Екипи на пожарната работят по отводняването, а полицейски чиновници подкрепят регулирането на трафика.
Средно над 60 литра на квадратен метър е количеството превалявания, които паднаха за малко време довечера в Пловдив, прецизираха от общината. В доста региони пороят бе съпроводен с градушка и гръмотевици. И все още преваляванията в града не престават, като ниските точки на града са под вода. Доброволците от формирование „ Пловдив 2019 ” са в подготвеност незабавно след привършване на дъжда да стартират отводняване на наводнени обекти благодарение на оборудването, обезпечено им с поддръжката на общината. Екипите на Оперативна програма „ Чистота ” и Оперативна програма „ ОКТ ” не престават да работят на разнообразни точки в Пловдив.

Част от регион " Западен " е без ток, оповестиха от EVN. 3 противопожарни служби се отзовават на сигнали на жители, извикани са спомагателни екипи и доброволци, оповестиха от пожарната. Наводнено е подземно помещение в частна болница наоколо до бул. " Васил Априлов ", само че ситуацията е овладяно и не се е наложило да се изтеглят пациенти и личен състав.
Десетки сигнали са получени и в регион " Южен ", като те са най-вече за наводнени изби и преземни етажи. Полицията е затворила превантивно подлеза на улица " Гладстон ", част от бул. " Васил Априлов ", както и Коматевския възел и " Скобелева майка ". 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР