Силен дъжд, придружен с гръмотевици и светкавици, се изсипа над

...
Силен дъжд, придружен с гръмотевици и светкавици, се изсипа над
Коментари Харесай

Над София стана страшно! Пороен дъжд се изсипва, придружен е с гръмотевици

Силен дъжд, съпроводен с гръмотевици и светкавици, се изсипа над София. Изведнъж слънчевото и топло време се смени внезапно. Градусите спаднаха.

Особена смяна на времето в идващите три-четири дни не се чака. Център на по-ниско налягане, намиращ се източно от България, продължава да въздейства върху атмосферната циркулация над Източна Европа и Балканите. Заради това атмосферата е нестабилна и в следобедните часове, със слънчевото греене, стартират да се образуват купесто-дъждовни облаци, изключително над и към планините, и да стартират превалявания, тук-там интензивни. Възможни са и градушки, най-малко до понеделник вторник. Такава бе прогнозата за през днешния ден и тя се сбъдна.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.

За на следващия ден синоптиците вещаят, че атмосферното налягане ще остане без основна смяна - по-ниско от междинното за юли. През нощта единствено на обособени места, основно в централните региони на страната ще превали временен дъжд.

Утре преди обяд облачността ще е раздрана, тук-там намаляваща до слънчево. В следобедните часове и до среднощ още веднъж ще има краткотрайни, в обособени региони интензивни превалявания, съпроводени и с гръмотевици. Възможни са и градушки.

Максималните температури ще са сред 28° и 33°, в София - към 28°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, заяви дежурният синоптик Анна Дякова.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР