Силен дъжд от градушка уби хиляди патици, пеликани и корморани,

...
Силен дъжд от градушка уби хиляди патици, пеликани и корморани,
Коментари Харесай

Градушка уби хиляди птици до езеро в Монтана

Силен дъжд от градушка умъртви хиляди патици, пеликани и корморани, намиращи се покрай езеро в Монтана, Съединени американски щати.
Департаментът за риба, дива природа и паркове в Монтана заяви в изказване, че мощна стихия от градушка е блъснала Голямото езеро, покрай дребното село Молт (САЩ). В допълнение към унищожените култури, счупените прозорци и броните на леките коли, биолозите оповестяват и за гибелта на повече от 11 000 птици.
„ Биолозите от отдел за риба, дива природа и паркове в Монтана, които тази седмица отидоха до езерото, събраха мъртвите патици и взеха птиците със счупени крила, счупени черепи, вътрешни пострадвания и други контузии ", се споделя в оповестеното известие от 16 август. Местен гражданин заяви, че по време на бурята, градушка с размер на бейзболна топка е падала от небето. Местните метеорологични отчети за времето демонстрират, че ветровете са били със скорост към 70 км/ч.
Според биологът Джъстин Пог, от 20-30% от птиците в това езеро с повърхност 1 600 хектара са убити от градушката. Сред животните, които по време на наблюдаването му към момента са били живи: патици, пеликани и корморани, забелязал признаци на пострадване. Според него доста от тях няма да преживеят тези контузии. Биологът е на мнение, че към този момент това не е негативен знак.
„ Езерото към момента е цялостно и покрито с към момента живи птици, които са в положително здраве. Животът продължава “, сподели той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР