Силен дъжд и сняг ще вали тази вечер и през

...
Силен дъжд и сняг ще вали тази вечер и през
Коментари Харесай

Силен сняг тази нощ

Силен дъжд и сняг ще вали довечера и през нощта. До среднощ важи код жълто за по-голямата част от страната.

В северозападните региони ще вали сняг. Ще се образува и снежна завивка до към 10 см. До на следващия ден сутринта в региона на София ще натрупа към 5 см сняг. В южната половина на страната се чакат мощни превалявания от дъжд (до към 20 - 25 л/кв.м). В планините на Южна България ще вали сняг. По морето морското неспокойствие ще бъде 4 бала.

До края на деня ще остане облачно с превалявания от дъжд, в северозападната част на България от сняг. Привечер и през нощта преваляванията ще се усилят. Очакват се и обилни количества превалявания. В Североизточна България дъждът ще се усили след среднощ.

Ще духа най-вече до сдържан вятър от изток-североизток, по морето - мощен.
Максималните температури ще са от 0 - 4° в северозападните, до 8 - 12° в югоизточните региони на страната.

През нощта преваляванията ще продължат и в доста региони ще са обилни. В западната половина на страната ще са най-вече от сняг, тук-там там ще се образува снежна завивка, в източната ще са от дъжд. Още преди обяд от югозапад преваляванията ще отслабват до вечерта и ще стопират, най-късно по здрач в Североизточна България.
Вятърът ще е сдържан, в Източна България - мощен, през нощта най-вече от изток, на следващия ден към този момент ще стане от северозапад.
Минималните температури ще са сред между минус 1° и 4°, в Източна България до 12°. Максималните температури в крайните югозападни региони, Горнотракийската равнина и по Черноморието ще са сред 9° и 14°, в останалата част на страната - най-вече сред 1° и 6°.

След среднощ важи код жълто за цялата страна.

В Северозападна и Централна Северна България кодът е за сняг, в останалите извънпланински региони за дъжд, в планините - за сняг.

Морското неспокойствие ще бъде 4 бала, само че на следващия ден следобяд ще отслабва.

В североизточните региони вечерта в понеделник ще се усили северозападният вятър и поривите ще доближат 20-24 м/сек.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР