Силен дъжд и градушката с а унищожили голяма част от

...
Силен дъжд и градушката с а унищожили голяма част от
Коментари Харесай

Проливен дъжд и градушка над община Сатовча

Силен дъжд и градушката с а унищожили огромна част от тютюневите посети в няколко села в община Саточва, написа Българска национална телевизия.

Някои стопани са изгубили съвсем всичкия си тютюн, с който се препитават.

Хората са обезпокоени, тъй като се намират в невъзможност. Те се надяват да получат помощ от Министерството на земеделието.

Най-засегнати са селата Беслен, Теплен и Вълкосел.

ръководителят на Сдружението на производителите на ориенталски тютюн Арбен Мименов разяснява пред националната телевизия, че реколтата е съвсем изцяло унищожена. " Тя е в обстановка, когато е най-млада, листата са най-крехки, вредите са доста. В Беслен 80% и повече, тука Вълкосел наблюденията, които през вчерашния ден имахме над 60% ", сподели още Мименов.

Стопаните се пробват да спасят, каквото могат от реколтата. Те се тормозят, тъй като се съмняват, че ще съумеят да възстановят даже парите, които са вложили в реколтата.

" Оране, фрезоване, напръскване, торове, препарати, доста сме вложили. Вече се отхвърлям, изрично се отхвърлям. "

Арбен Мименов: Предприели сме ограничения и насочвам молба посредством вашия ефир към министър Танева за подпомагане, вероятно с каквото може да се подкрепят фамилиите с обезщетение.

Всяка година тютюнопроизводителите в региона понижават, като единствено за последното десетилетие повече от половината стопани са се отказали да отглеждат тютюн. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР