Силен човек от ГЕРБ скочи на кабинета и каза какво

...
Силен човек от ГЕРБ скочи на кабинета и каза какво
Коментари Харесай

Делян Добрев, ГЕРБ: Предложените мерки от правителството са подигравка за българския бизнес

Силен човек от ГЕРБ скочи на кабинета и сподели какво би трябвало да направи министър председателят в Съединени американски щати.

" Мерките, предлагани от държавното управление, са насмешка за българския бизнес. Всеки месец има неустановеност в бизнеса - ще има ли обезщетения или не ", сподели в " Говори в този момент " по Българска национална телевизия Делян Добрев от ГЕРБ, някогашен министър на стопанската система и енергетиката.

По думите му количествата газ от Гърция са " минали с предложения ". Делян Добрев подчерта, че е нямало търг.

" Този газ е 100 % от " Газпром ". Гърците декларират и нашите количества природен газ. Руснаците дават газ, тъй като имат интерес България да го купува на по-висока цена от Гърция ", допълни Делян Добрев.

Относно визитата на Кирил Петков в САЩ Делян Добрев отбеляза, че министър председателят би трябвало да контракти газ за България.

" Танкери на субсидирани цени, този газ може да пристигна на на половина по-ниска цена от съветския, допустимо е. Какви антикризисни ограничения, в случай че цената на газа и тока скачат всеки месец ", заяви Делян Добрев.

Относно отсрочване на възбраната на импорт на съветски петрол Делян Добрев попита за какво не се отхвърляме от съветския нефт.

" На същата цена можем да си купуваме същото гориво. С най-ниския данък ние плащаме по-скъпо гориво от 5 страни в Европа, в това число Унгария ", сподели още Делян Добрев.

Той отхвърли изказванията, че част от превозвачите са свързани с ГЕРБ.

" Това са оправдания на ръководещите, те са неспособни да оказват помощ на транспортния бранш, по тази причина търсят опрощение другаде. Браншът желае да се понижи на половина акцизът върху горивата - държавното управление е толкоз несъответстващо или го прави преднамерено не знам, че предлага да се отстрани акцизът върху тока и върху газа ", сподели още Делян Добрев, написа novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР