Силата на образите в медиите налага спазване на правилата на

...
Силата на образите в медиите налага спазване на правилата на
Коментари Харесай

Комисията по журналистическа етика: Снимката на Кирил и Лена е манипулация!

Силата на облиците в медиите постанова съблюдаване на разпоредбите на професионалната нравственос при подготовката на фотографии и видео, предлагането им за издание, както и при тяхното показване, в случай че се постанова - в подтекст и посредством съответна съпътстваща информация. Фотографиите лъжат, медиите - не ". Това гласи мнение на Комисията за журналистическа нравственос по отношение на публикуваните от Българската национална телевизия фотоси на някогашния министър председател Кирил Петков и шефа на кабинета му Лена Бориславова.

Кадрите внушаваха, че двамата са се хванали за ръце, което се трансформира в интернер сензация. Самият създател на фотографията отхвърли двамата да са се държали, като назова фрагмента зрителна машинация. От публичната медия не дадоха никакви пояснения, не разясниха кой и по какъв начин е избрал фотографиите да бъдат оповестени. Единствено разгласиха в допълнение фотоси от същия миг.

От Съвета за електронни медии (СЕМ) приканиха малкия екран да не позволява да разгласява подвеждаща информация, а от Асоциацията на европейските публицисти (АЕЖ) желаеха публичната медия да изясни за какво е била качена фотографията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР