Сикрет Сървис не може да си позволи да плаща на

...
Сикрет Сървис не може да си позволи да плаща на
Коментари Харесай

Защо Сикрет Сървис не може да осигури охраната на Тръмп и семейството му?

" Сикрет Сървис " не може да си разреши да заплаща на стотици сътрудници, които да охраняват президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и огромното му семейство.

Това остава ясно от отчет на службата, ангажирана с защитата на държавни глави, задгранични посланици и техните фамилии, намиращи се в Щатите.

Повече от 1000 сътрудници към този момент са достигнали избраните на федерално равнище тавани за заплати и ексклузивен труд, които им се поставят за цялата година, заяви пред USA Today шефът на службата Рандолф " Текс " Алис.

" Президентът има огромно семейство, а нашите отговорности са избрани от закона. Не мога да трансформира това. Няма по какъв начин да проявя никаква еластичност ", съобщи Алис.

Откак встъпи в служба като държавен глава, Тръмп пътува съвсем всеки уикенд до своите парцели в Ню Джърси, Вирджиния и Флорида, както и в чужбина. А неговите пораснали деца също се нуждаят от защита по време на техните бизнес пътувания и ваканции.

Общо 42 души от администрацията на Тръмп са охранявани, от които 18 са членове на фамилията му. За съпоставяне при предходния президент Барак Обама " Сикрет Сървис " охраняваше 31 души.

Ако продължава със същото движение на пътешестване, Тръмп ще надмине за година пътните разноски, които Обама похарчи за осем.

През юни " Сикрет Сървис " облекчи условията си за наемане на чиновници, като Алис разгласи проект за наемането на още 3000 души през идващите години.

" Мисля, че сред това и обстоятелството, че той има по-голямо семейство, това ще добави спомагателен стрес към работата на организацията. Наясно сме с това ", съобщи Алис тогава, добавяйки, че е преразпределил наличните запаси съгласно потребностите.

Ръководителят на охранителната работа се срещна с конгресмени, с цел да обсъдят плануваното покачване на заплатите на чиновниците му - от 160 хиляди $ на 187 хиляди $ годишно. То ще важи най-малко за първия мандат на Тръмп.

Но даже нарастването да стане факт, към 130 сътрудници няма да могат да получат възнаграждение за стотиците направени часове.

През април CNN заяви, че пътуването на Тръмп до частния му клуб във Флорида е коствало повече от предстоящите 20 млн. $ за първите 80 дни от мандата му, а единствено за година актуалният президент е на път да надмине пътните разноски за осемте години на някогашния президент Барак Обама.

В последните 2 години Тръмп остро подлагаше на критика Обама за пътуванията му, плащани от американските данъкоплатци и призоваваше за понижаване на разноските на държавните организации.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР