Сигурността в Черноморския регион поражда сериозни безпокойства, като Русия е

...
Сигурността в Черноморския регион поражда сериозни безпокойства, като Русия е
Коментари Харесай

Румъния: Русия най-много ни притеснява за черноморската сигурност

Сигурността в Черноморския район поражда съществени безпокойства, като Русия е най-голямото от тях, сподели министърът на защитата на Румъния Габриел Леш на интернационален конгрес за сигурността в Черно море и на Балканите в румънския черноморски курорт Мамая, заяви Аджерпрес.

"Черно море има фундаментално значение за националната сигурност на Русия. То дава надзор върху Кавказ, Република Молдова и половината от Украйна и платформа за оперативни качества и въздействие на Балканите, Средиземноморието и Близкия изток. Стратегическата цел на Русия е да господства в Черноморския район, а тактиката за сигурността на Москва дефинира НАТО като военна опасност за съветската сигурност ", сподели Леш.

Според румънския министър на защитата, за разлика от Балтийско море, в Черно море Русия има непрекъснато нападателно държание, като Румъния е включена като евентуална цел за съветските качества за офанзива. Той съобщи, че след противозаконното и нелегитимно анексиране на Крим Русия е засилила нападателните си дейности в района на Черно море, най-вече против Украйна, само че и против съюзническото наличие в района. Габриел Леш сподели още, че военният баланс в Черно море се е изменил радикално в интерес на Русия, която към този момент е в положение при нужда да блокира външния боен достъп до морето.

Леш съобщи, че пасивният възпиращ метод към този момент не е ефикасен и че би трябвало да се търси по-твърд метод в района. Той акцентира потребността от дълготрайна тактика на съдружниците от НАТО в контраст на съветските хегемонистични трендове и за подсилване на защитата на Алианса и на потенциала на съдружниците.

В конференцията в Мамая на 12 - 14 юни участваха представители на НАТО и Европейския съюз, на институции в региона на интернационалните връзки и националната сигурност и представители на университетските кръгове.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР