Сигурността на европейските народи се оказа заложник на деструктивната политика

...
Сигурността на европейските народи се оказа заложник на деструктивната политика
Коментари Харесай

Лавров: Сигурността на европейските народи се оказа заложник на политиката на САЩ и малкото, но крайно агресивни русофоби

Сигурността на европейските нации се оказа пленник на деструктивната политика на Съединени американски щати и русофобите в Европейския съюз, съобщи в четвъртък съветският външен министър Сергей Лавров в изявление пред представители на Асоциацията на европейския бизнес, предава ТАСС, представени от " Фокус ".
„ Предизвиква страдание фактът, че мирът и сигурността на европейските нации станаха заложници на деструктивната политика на Вашингтон и дребната, само че извънредно нападателна група на русофобите вътре в Европейския съюз “, съобщи Лавров.
Той напомни, че НАТО продължава курса на увеличение на военната интензивност и доближаване на военната инфраструктура на Алианса до границите на Русия. „ Освен Македония и другите балкански страни, Северноатлантическият алианс упорно придърпва Украйна и Грузия “, уточни министърът.
„ Не прибавя оптимизъм и изтеглянето на Съединени американски щати от Договора за разпродажба на ракетите със междинен и дребен обхват (ДРСМО), което бе подкрепено чинно и единогласно от всички натовци, без значение от, като най-малко, противоречивостта на обстановката към този контракт. Такива дейности водят до увеличение на военно-политическото напрежение, в това число в зоната нашето общо съседство “, акцентира първият посланик на Москва.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР