Сигурността на Европа и сигурността на Украйна са много тясно

...
Сигурността на Европа и сигурността на Украйна са много тясно
Коментари Харесай

Тагарев: Черно море се милитаризира по вина на Путин

Сигурността на Европа и сигурността на Украйна са доста тясно преплетени. Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев по бТВ.

Той означи със страдание, че районът на Черно море са милитаризира.

„ Има доста ясно пояснение, за какво Черно море се милитаризира. Това е политиката на Путин и Кремъл “, сподели Тагарев. Според него България не може да стои настрани и би трябвало да търсим решения с нашите съдружници.

„ Начинът за подсигуряваме защитата си е като влагаме в личните си качества. Работим със съдружниците за разполагане на избран типове системи – брегова защита и Противовъздушна отбрана защита, което е в наш интерес “, сподели Тагарев.

Той уточни, че оценката за военните опасности за сигурността на Европа е повишена. Тази оценка се споделя от от ден на ден министри. „ Ние би трябвало да сме оптимално готови, с цел да предотвратим рисковете “, съобщи Тагарев и добави: „ Ние приказваме за опасности, в случай че Русия реализира задачите си в Украйна и продължи с нападателната си политика. Мир и непоклатимост в района може да има, в случай че Украйна възвърне своите интернационално приети граници и Русия заплати репарации “.

Тагарев съобщи, че БТР ще бъдат потребни на Украйна, въпреки и не на фронта. Той акцентира, че тези БТР в никакъв случай не са били нужни на МО. „ 35 години те са стояли в складовете на Министерство на вътрешните работи, не е имало никакви хрумвания да бъдат употребявани “, съобщи министър Тагарев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР