Сигурността и независимостта на Украйна са изключително важни за сигурността

...
Сигурността и независимостта на Украйна са изключително важни за сигурността
Коментари Харесай

Новият военен министър: Необходимо да продължим да оказваме помощ на Украйна

Сигурността и независимостта на Украйна са извънредно значими за сигурността на района за години напред, съобщи министърът на защитата

Много неща би трябвало да се създадат в незабавен порядък, само че едно от тях е да си образувам екипа. МО е по-особено министерство, защото там хора, които няма надлежно нужният достъп, би трябвало да получат подобен, затова би трябвало да мине повече време. Това сподели министърът на защитата Тодор Тагарев след съвещанието на Министерски съвет.

Той съобщи, че ще работи с минималния брой зам.-министри - двама на брой, като единият от тях към този момент е назначен. Става дума за Станимир Георгиев, който е бил зам.-министри при министър Драгомир Заков в кабинета " Петков ".

Относно военната помощ за Украйна, Тагарев съобщи: " Аз приказвам за това, че е належащо да продължим да оказваме помощ. Зависи от действителните потребности все още, с какво разполагаме ние сега. Трябва да има решение на Народното събрание - ще действаме по транспарантен и явен метод, по този начин, както би трябвало да се работи в една парламентарна република ", уточни той.

" В идващите седмици ще има министерска среща в Брюксел, която ще се среща във формат " Рамщейн ", където ще придобия по-ясна информация на съответните за момента претенции, тъй като потребностите се менят последователно. Ще забележим с какво можем да помогнем най-добре. Сигурността и независимостта на Украйна са извънредно значими за сигурността на района за години напред. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР