Сигурност по пътищата в областта през зимния сезон, противодействието на

...
Сигурност по пътищата в областта през зимния сезон, противодействието на
Коментари Харесай

Общините в Кърджали са готови за зимата

Сигурност по пътищата в региона през зимния сезон, противодействието на престъпността, построяването на системи за видеонаблюдение и по-доброто административно обслужване на жителите разискаха на работно заседание в ОД на МВР-Кърджали представители на локалната и изпълнителната власт.

Съвещанието беше инциирано от старши комисар Атанас Илков и в него участваха регионалният шеф Никола Чанев, кметове и зам. -кметове, експерти от ОПУ и РДПБЗН, представители на компаниите за поддръжка на пътищата в региона.
В полемиката стана ясно, че множеството от общините са с завършени процедури за зимното снегопочистване и обезопасяване на пътищата, а координатите на компаниите ще бъдат предоставени в полицията за бързи дейности при пораждане на рискови обстановки.

Старши комисар Илков сложи преди всичко положителната поддръжка и своевременното разчистване на пътната мрежа през зимния сезон за гарантиране сигурността на жителите, като съобщи, че поема този въпрос на собствен персонален надзор. Директорът на ОДМВР-Кърджали обърна внимание върху характерния за района проблем с безнадзорните животни. Той уточни, че в седмицата има най-малко две произшествия, провокирани от животни на пътя, а при неприятни метеорологични условия е още по-сложно. Илков прикани кметовете на общини и обитаеми места за общи дейности с полицията, с цел да се ограничи оптимално броят на такива катастрофи по пътищата в региона.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР