Сигурно всяка година се сблъсквате със завидното количество козунак, което

...
Сигурно всяка година се сблъсквате със завидното количество козунак, което
Коментари Харесай

След Великден - козуначена закуска

Сигурно всяка година се сблъсквате със забележителното количество козунак, което остава след празника. Бихме желали да ви подарим една концепция, посредством която остатъците от козунак ще блеснат в нова светлина, а вие и вашите близки ще се насладите на бърза и вкусна следвеликденска закуска.

Необходими артикули

300 г козунак
300 мл прясно мляко
2 -3 бр. яйца
3 - 4 с. л. захар
1 бр. ванилия
кората на един лимон (настъргана)
малко масло за пържене (или олио)
няколко с. л. захар за поръсване

Начин на подготвяне:

1. Козунакът се нарязва на филии, които се подреждат една до друга в тава и се заливат с горещото мляко. Покриват се с алуминиево фолио и се оставят на мира за 10-15 минути.

2. Яйцата се разрушават със захарта, лимоновата кора и ванилията. Добавя се накъсаният козунак и се разбърква деликатно.

3. Със супена лъжица се загребва от сместа и с втора се оформят топки (приблизително с размера на кюфтета). Изпържват се и от двете страни и се сервират незабавно, поръсени със захар.

По предпочитание към сместа можете да добавите шепа стафиди, авансово разбъркани с 1-2 с. л. ром.

Ако сместа е доста течна, прибавете една филия нарязан на дребно изсъхнал козунак (без да е киснат в мляко).

Да ви е сладко!

 

Кулинар и странник, създател на книги и жена, която обича провокациите. Ще е безпределно щастлива, в случай че някои от рецептите й станат неразделна част от вашето всекидневно меню. Вярва, че нищо не може да ни се опре, в случай че имаме храброст, предпочитание, уместно въодушевление и метод, с цел да превърнем храненето в един паметен миг за хората, които обичаме, и за нас самите. Други предписания на Петя можете да откриете в книгите " 111 предписания към света ", " 69 изпитани афродизиака " или в персоналния й блог.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР