Сигурно всички сме чували, че вземането на гореща вана преди

...
Сигурно всички сме чували, че вземането на гореща вана преди
Коментари Харесай

Защо е добре да си вземате горещ душ преди лягане?

Сигурно всички сме чували, че вземането на гореща вана преди лягане ни оказва помощ да спим по-добре. Много от нас обаче не знаят за какво. В тази публикация ще ви разкажем за какво е потребно и най-хубавото време да го извършите!

Вземете топъл душ преди сън с цел да спите добре

Взимането на гореща вана или душ преди лягане е една от техниките, които експертите предлагат да спите по- добре. Въпреки, че не е решение на хронични проблеми като бодърствуване, наподобява, че е добра помощ за възстановяване на качеството на съня.

Всъщност систематичният обзор воден от професор Шабад Хагай, откривател от катедрата по биомедицинно инженерство в тексаският университет, поддържа преимуществата при вземането на парещ душ един час преди лягане.

Шабад Хагай

Искате ли да научите повече за това?

Според систематичния разбор на Хагай и неговия екип, къпането с гореща вода преди сън оказва помощ да се промени вътрешната телесна температура и по този метод подорява качеството на съня. За да стигнат до тези изводи, откривателите прегледаха 5322 индивида използваха дузина от тях за по надежна методология.

Окончателният отчет оповестен в Sleep Madicine reviews гласи, че вземането на душ преди лягане оказва помощ на хората да спят по добре. По тъкмо, наподобява, че оказва помощ на хората да заспят с 10 минути по- бързо от нормално.

Тези констатации станаха вероятни след разбор на резултатите от „ пасивното стопляне на тялото на водна основа „ върху разнообразни индикатори на съня като: Латентност при настъпване на съня, което е времето, належащо за прекосяване от цялостна бодрост към сън. Също по този начин успеваемост на съня и качествмо на съня.

Какво друго можем да създадем за спим по добре?

Горещият душ в действителност може да бъде алтернатива, когато се появят усложнения със съня. Има обаче и други рекомендации, които можем да вземем в поради. Според американската фондация за сън ти включват:

Поддържайте постоянен график на съня. Тоест, да имате едно и също време да си легнете и да се събидуте, даже и през уикендите.

Избягвайте дългите следобедни дрямки. Дремка от 20 или 30 минути е задоволителна. Ако имате проблем със съня през нощта, по добре е да ги избягвате.

Правете физически извършения. Както умерените, по този начин и енергичните извършения имат удобен резултат върху почивката.

Осигурете си удобна и тиха конюнктура в стаята. Леглото би трябвало да е чисто и комфортно. Освен това избягвайте разсейващи детайли като мобилни устройства, тв приемници, компютри и други

И най-после значимо е също по този начин да запомните, че при положение на продължителни усложнения със съня или бодърствуване, най положителното нещо, което би трябвало да извършите, е да отидете на експерт. Специалист може да помогне да се откри произходът на казуса и най – подобаващите лекувания.

Инфо: https://steptohealth.com

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР