Сигурно вече ви е писнало работодателите да повтарят, че имат

...
Сигурно вече ви е писнало работодателите да повтарят, че имат
Коментари Харесай

Как се намира по-добра работа

Сигурно към този момент ви е писнало работодателите да повтарят, че имат предложения за работа, само че нямат положителни претенденти. Да, правилно, че от време на време условията им са супер повишени и едвам и не чакат да работите за двама, само че със заплата на един. Но също толкоз е правилно, че в случай че имате какво да им " продадете ", можете да отстоявате цената си и да избирате офертата, която ви пасва най-вече. Затова и отговорът на въпроса " Как да си намеря по-добра работа? " минава през няколко етапи, свързани с оценка на това, с което разполагате и проект за подобряването на " комерсиалния му тип ".

Първата стъпка е да извършите разбор на изходната позиция. Прегледайте CV-то си и преценете кои са мощните ви страни и кои бихте могли да подобрите. В тази задача могат да ви оказват помощ и ваши близки другари, сътрудници или приближен наставник, в идеалния случай - хора, които работят в бранша или компанията, в която бихте желали да започнете работа. Резултатът от този разбор ще е хрумвания по какъв начин да визиите по-убедително информацията в автобиографията ви - не приказваме за това да лъжете, а просто по какъв начин да изложите обстоятелствата оптимално безапелационно и в текст, и визия.

Вторият резултат от самоанализа, който е също толкоз значим, е, че ще получите хрумвания какво е нужно да подобрите във вашите познания и умения. За задачата можете освен да се консултирате с хора, които работят в съответната компания-мечта, към която се стремите, само че и да обърнете внимание на обявите й за работа. От тях ще научите на какво държи работодателя за позицията, към която се стремите - опит, познания, умения, документи и подготовка. Ако към момента има какво да извършите, с цел да отговаряте на условията им - действайте. Може би е извънредно време да запишете курс по език, с цел да подобрите равнището си или пък да се сдобиете със документ за някакво съответно професионално умеене - за финансов разбор, за ръководство на планове, за работа с бази данни и така нататък Помислете и дали уменията, които се пробвате да подобрите, не могат да бъдат добити като разследване от доброволческа работа. По принцип това освен прави положително усещане на работодателите, само че е и опция за основаване на нови контакти, в това число и професионални. А след това не се знае и какво нови порти можете да си отворите.

Не забравяйте, че откакто сте си " написали домашното " и към този момент имате най-хубавата пазарна оферта, е време и да я визиите като такава. Бъдете експерти в връзката си с евентуалния шеф - писмена по мейла/LinkedIn, джука по телефона/Skype или онлайн по време на изявлението. Приемете настройката на търговец, който желае да продаде стока. В случая - в двете функции сте самият вие. Представете профила си в най-хубава светлина в мотивационното писмо и в мейла, с който изпращата кандидатурата си (по-подробни препоръки тук и тук). За изявлението - отидете в точния момент и даже по-рано, облечете се по метод, който подхожда на фирмената просвета на мястото, където кандидатствате, подгответе си авансово отговори на общоприетите въпроси, които можете да очаквате да ви зададат, както и няколко реплики, към които да се връщате, когато желаете да акцентирате на неповторимите си преимущества.

И в случай че към този момент сте на етапа - желая нова работа, само че към момента не сте разкрили работодателя-мечта, прегледайте новите разгласи за работа на karieri.bg:

Cushman&Wakefield Forton търси:
Cost Manager
Head of Retail Space

O.P.Jindal Global University търси Associate Professor/ Assistant Professor

" Икономедиа " търси Мениджър " Ключови клиенти "

TBI Bank търси Credit Risk Analyst

American University in Bulgaria търси Development Director

" EVN България " търси Счетоводител (по заместване)

" Мобилтел " търси:
Senior Engineer
Специалист " Анализ и калкулации на самостоятелни предложения "
Специалист в група " Второ равнище Обслужване на мобилни услуги - частни клиенти "
Senior Specialist Controlling

Orangeтърси Education Abroad Consultant – Plovdiv

The American College of Sofia търси:
Преподавател по български език и литература
Full-time Teacher in Mathematics
Fundraising and Development Manager
Full-time Teacher in History

European Dynamics търси:
Front-end Developer (Angular4, Node.js)
Full-stack Developer (AngularJS, WebLogic, XML)

Българска народна банка търси Юрисконсулт

Фондация Reach for Change търси Герой на Промяната (социален предприемач)

British Council Bulgaria търси Education Services Coordinator

KPMG търси:
Стажанти в направление " Одит "

Още разгласи за работа можете да намерите на www.karieri.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР