Сигурно сте забелязали, че Луната има характерно човешко лице. Оказва

...
Сигурно сте забелязали, че Луната има характерно човешко лице. Оказва
Коментари Харесай

Ето защо на Луната се появява човешко лице

Сигурно сте забелязали, че Луната има особено " човешко " лице. Оказва се, че илюзията се дължи на намагнетизиран прахуляк, оставен от антична лава. Американски учени настояват, че точно този прахуляк основава загадъчните тъмни сектори на повърхността на Луната, които наподобяват на разположение или на други облици при пълнолуние. 

NASA от десетилетия признава за съществуването на завихрянето и го съпоставя със " сметана в кафе ", само че до момента повода за появяването му не беше известна, добавя Българска телеграфна агенция. Тъмните сектори са по-малко изветрени от заобикалящата ги среда. Учените от университета Рътгърс и университета на Калифорния в Бъркли настояват, че завихрянето на праха, което ги образува, се дължи на антични тунели, завършени от лава. Лавата е разградила минералите в кората и е образувала желязо.

Компютърният модел на американските учени разкри, че има тесни змиевидни магнитни зони, където се появява завихряне. Те се подреждат по формата на тунелите, формирани в древността от лава под повърхността. Зоните, където вулканичната интензивност е била най-силна, в този момент са мощно намагнетизирани поради минералите в скалата, които са се разградили под рисковите температури и се е образявал металът желязо. 

 

Obekti.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР